Hansen: Carra har mer å gi

Den tidligere stopperkjempen Alan Hansen tror visekaptein Jamie Carragher har flere år igjen som Liverpool-spiller, selv om det nå er 13 år siden Carra spilte sin første seniorkamp for klubben.

Carragher vil i kveld spille sin kamp nummer 621 for Liverpool, og dermed passere Hansen på lista over spillerne som har flest Liverpool-kamper. En skade tvang Hansen til å legge opp. Nå spår den tidligere midtstopperen at Carragher vil ende opp med langt flere kamper enn ham for de røde.

- I dagens moderne fotball er det en stor prestasjon å spille over 600 kamper for en og samme klubb, slik Jamie har gjort. I min tid holdt spillerne seg lojale til samme klubb i mange år, mens det nå til dags er mer sjelden at en spiller er mer enn 10 år i en og samme klubb, uttaler Hansen til Liverpool Echo.

- Det er fenomenalt å være ti år i en og samme klubb og spille så jevnt bra og nå et slikt kampantall som Carragher har gjort. Måten han har oppført seg på i denne tiden, sier også sitt om mannen.

Carragher har spilt over 50 kamper for Liverpool i åtte av de ni siste sesongene, og kommer trolig til å passere 50 også denne sesongen. Han står med 43 før kveldens kamp.

- Det er fantastisk for Liverpool FC og supporterne å ha en slik lojal spiller. Liverpool har hatt mange store midtstoppere, og her har de en til. Jamie vil føye seg inn i rekken av de aller største spillerne som denne klubben har fostret.

Carragher rundet 32 år i januar, men Hansen tror altså at Carra kan holde det gående i mange år til.

- De siste seks ukene oppsummerer i grunnen Carragher. Han har ikke hatt sin beste sesong, og har til tider slitt, men i det siste har han spilt meget bra. Han spilte meget bra mot Wayne Rooney på Old Trafford, og han har funnet tilbake til formen han har vist i en rekke sesonger tidligere.

- Slik han fremstår nå kan han definitivt holde det gående i noen år til på toppnivå. Han er like god nå som han har vært tidligere. Selv var jeg 35 år da jeg måtte gi meg på grunn av et dårlig kne. Den siste sesongen jeg spilte sto jeg over kun fire eller fem kamper.

- Problemet er at så snart du runder 30 år, så vil folk begynne å si at du er på hell. Det er vanskelig å takle en slik merkelapp, men Jamie har slått tilbake på en meget god måte nå mot slutten av sesongen, når andre spillere har begynt å bli slitne. Han har vist at kritikerne tok feil av ham.