Henry ber spillere forplikte seg

John W Henry opplyser at han kun ønsker spillere i LFC som vil spille for klubben, og har forsikret stjernespillerne om at NESV har ambisjoner. Ønsker flere hjemmeproduserte spillere. Skuffet over lønnsbudsjettet.

- Det er et helt annet system her enn hva vi er vant med. Dersom en spiller har en kontrakt i USA, fullfører han kontrakten, sier John W Henry til Daily Telegraph.

- Her ser det ut som spillerne har mer å si der de er. Vi ønsker ikke en spiller i klubben som ikke vil være i klubben. Det er opp til oss å bidra med den type lederskap, på og utenfor banen, at enhver spiller som er i klubben eller som kommer hit ønsker å være her.

Henry er fast bestemt på å beholde spillere som Torres og Reina.
- Jeg ble skuffet over oppslag om at de skulle dra. En dag leste jeg rapporter om at vi ikke skulle bli involvert i overgangsvinduet fordi vi ikke hadde midler.
Neste dag leste jeg at Torres og Reina skulle dra.

- Jeg har snakket med en rekke av våre toppspillere og ble virkelig oppmuntret av responsen. Jeg ble oppmuntret av fornuften til disse spillere som forstår mer om Liverpool enn det vi gjør. Det var gode samtaler.

Henry er ikke like fornøyd med lønnsbudsjettet.
- Det var en rekke ubehagelig overraskelser da vi gikk gjennom regnskapet, fordi lønnsbudsjettet er stort og kommer til å bli større neste år. Vi er ikke et ungt lag. Det var skuffende.

Henry forteller mer om hvordan ansettelsen av Damien Comolli foregikk.
- Hodgson og Comolli har samme agent. Vi behøvde å finne en som delte samme filosofi som oss. Det var derfor Billy Beane anbefalte Damien. Jeg brukte tre uker på å snakke med Damien. Roy følte han hadde behov for å styrke staben. Han ble ikke spurt om spesifikke anbefalinger, men vi forsøkte å finne den beste personen vi kunne. Jeg var klar over at de har en sunn respekt for hverandre.

- Jeg føler at vi kan hente inn flere hjemmeproduserte spillere. Vi er vant til at manager og generalmanager jobber sammen. Det er en stor jobb å analysere hvilke spillere som skal hentes inn. Vi forsøker å styrke Roys virksomhet, og jeg tror Damien er først stepp.