Itandje forlater Liverpool

Liverpool FC har løst Charles Itandje fra kontrakten som den franske målvakten har med klubben. Keeperen har funnet seg ny arbeidsgiver i gresk fotball.

Franksmannen har signert for den greske superligaklubben Atromitos. Avtalen med grekerne skal være av to og et halvt års varighet. Offisiell dato for overgangen til Aten-klubben vil være 1.januar 2011. 28-åringen frigis da av Liverpool, og går gratis til den greske klubben.

Charles-Hubert Itandje ble i hui og hast hentet til Liverpool like før ligastart i august 2007, da Scott Carson fant ut at han ville gå til Aston Villa på lån ut sesongen. Itandje hadde bare ett år igjen av kontrakten med Lens, og dette førte til at Liverpool sikret seg sisteskansen for en rimelig penge.

Franskmannen med foreldre fra Kamerun startet karrieren i Red Star 93, hvor han spilte fra 1997 og frem til han gikk til Lens i 2001. Han spilte totalt 170 kamper for Lens.

Itandje spilte i Carling Cup og FA-Cup for Liverpool i 2007/08, uten å imponere. De røde forsvant for eksempel ut av FA-Cupen etter at franskmannen slapp inn et noe billig mål mot Barnsley, foran The Kop, i sluttminuttene.

Da Diego Cavalieri kom til Liverpool sommeren 2008 forventet man at Itandje ville forlate Anfield, men ingen kom med et akseptabelt tilbud. Like før transferdeadline på augusts siste dag i 2009 ble franskmannen lånt ut til den greske superligaklubben AO Kavala for sesongen 2009/10.

Itandje har denne høsten tilbrakt tiden på treningsfeltet Melwood, uten å være på bane eller benk for verken reservelaget eller førstelaget. Hans kontrakt med Liverpool ville uansett ha løpt ut til sommeren.

Totalt spilte Charles Itandje sju kamper for Liverpool. Samtlige i 2007/08-sesongen. Ingen av disse var ligakamper.

Liverpools supportere vil nok huske Itandje best for hans uanstendige oppførsel under 20 års-markeringen av Hillsborough-ulykken den 15.april 2009. Hans ablegøyer under minnestunden ble fanget opp av kamera, og klubben gikk til det skritt å suspendere franskmannen i to uker, med klar beskjed om å holde seg borte fra Melwood i denne perioden.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.