Kjemper for spilletid

Jay Spearing var en av Liverpools beste i forrige Europa League kamp mot Steaua, og håper at Roy Hodgson også slipper han til mot Utrecht.

Roy Hodgson har antydet at Raul Meireles starter mot Utrecht på torsdag. Nå er det mer usikkert på om han vil benytte kapteinen Steven Gerrard, men manageren vil vurdere nøye i hvor stor grad han skal toppe laget etter en dårlig uke med tap i Manchester, utslått av Northampton i Carling Cup og bare uavgjort hjemme mot Sunderland. Hvis Gerrard blir utelatt vil en forvente at enten Lucas eller Jay Spearing blir partneren til Meireles.

Liverpoolfc.tv har tatt en prat med scouseren Spearing før man reiser til Nederland i morgen.

Hvor stor sjanse tror du det er for at du spiller på torsdag?
- Jeg må bare vente og se hva sjefen bestemmer seg for, men etter å ha spilt i forrige kamp mot Steaua i Europa League, hvor vi fikk et godt resultat og som ga meg selvtillit, så har jeg håp om å få en ny sjanse.

Hva vet du om Utrecht?
- Foreløpig ikke annet enn hva Dirk har fortalt oss. Han sa at det var et bra lag, og han ser fram til å komme tilbake dit og møte supporterne igjen. Forhåpentligvis får han en god mottakelse. Det er imidlertid klart at alle kamper i Europa League vil være vanskelige, ikke minst på bortebane, men vi vil ha selvtillit etter å ha vunnet vår første kamp i gruppespillet.

Kan vi forvente at du vil oppildne og rope til medspillerne slik du gjorde mot Steaua?
- Det var ikke noe spesielt for meg, jeg er oppdratt slik. Hvis vi ikke spiller bra, er det ikke bare jeg men alle på laget som må løfte seg. Jeg kan ikke være nervøs eller redd for å rope til noen, jeg prøver å spille meg til en plass på laget.

Er det lettere når du får muligheten fra start av?
- Du har mer tid på deg. Femten minutter er ganske kort tid til å prøve å vise fans og manager hva du er i stand til. Jeg vil uansett prøve å gjøre mitt beste.

Du startet sammen med Raul Meireles mot Steaua, hva synes du om han så langt?
- Han har kommet inn og virket veldig skarp, og han gjorde det veldig bra mot Manchester United og mot Steaua Bucuresti. Det betyr mer konkurranse for meg, men slik er det i denne klubben.

Du har spilt ved siden av Lucas i tidligere runder, og han er mer defensiv enn Meireles, hvordan er de to spillerne å forholde seg til?
- Manageren forteller hvem han ønsker skal gå framover og hvem som skal være den mest defensive på midtbanen. Du må bare tilpasse deg spillet til den du spiller sammen med. Lucas er en mer defensiv type, men manageren ønsket at han skulle komme mer framover i den siste kampen vi spilte sammen.

Du ble av enkelte kåret til Liverpools beste mot Steaua?
- Det var et stort løft for meg, i hva som var min første hjemmekamp fra start. Du har ventet på å kunne løpe ut til You’ll Never Walk Alone. Kampen ga meg mye selvtillit, i likhet med støtten jeg fikk fra de andre gutta etter kampen. Det var enormt for meg, men nå må jeg bringe det videre til neste nivå. Jeg ønsker å prestere i den neste kampen og igjen bli kåret til Liverpools beste.