Metatarsalbrudd for Skrtel

Benítez opplyser at Skrtel har et brudd i høyre fot. Uklart hvor lenge spilleren blir ute. Johnson ikke aktuell mot Blackburn. Degen eller Kelly tar over på backen? Skadenytt Blackburn.

Rafael Benítez bekrefter at Martin Skrtel har brukket et mellomfotsben i høyrefoten. Midtstopperen ble båret av banen etter en voldsom duell med Unirea-innbytter Semedo etter en drøy times spill i Bucuresti. Benítez antydet etter kampslutt at slovaken trolig hadde brukket en tå. I andre medier i dag har Liverpools manager blitt sitert på at det kunne være et brudd i foten. Røntgenundersøkelser viser at det nettopp er brudd i et mellomfotsben, et såkalt metatarsalbrudd. Nærmere undersøkelser vil avdekke hvor lenge slovaken blir ute.

- Vi er meget skuffet etter kampen, ikke fordi det var et godt resultat, men vi hadde en dårlig nyhet om Martin. Han har vært til røntgen i dag. De bekreftet at han har brukket en metatarsal, forteller Rafael Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Vi må undersøke de neste par dagene hvor lenge det vil ta å bli bra.

Skaden til Martin Skrtel vil gi Rafael Benítez noe hodebry med å komponere backfireren mot Blackburn. Glen Johnson har ikke figurert siden han ble kneskadet i 1-0-seieren på villa Park i desember. Høyrebacken er tilabke i trening med laget, men ennå ikke klar for spill.

- Han gjør det bra. Hen trente i dag med laget, en lett trenignsøkt, fortsetter Benítez.

- Jeg så på ham. Han var ganske skarp, men søndag vil bli for tidlig.

Sotirios Kyrgiakos soner den siste av tre kampers karantene mot Blackburn. Jamie Carragher har vikariert på høyrebacken, men kommer sannsynligvis til å bli flyttet inn i midtforsvaret igjen. Det åpner i så fall opp for Philipp Degen eller ungguttene Martin Kelly og Stphen Darby på høyrebacken. Samtidig er det naturlig å tro at Daniel Ayala får en plass på benken for å ha dekning i midtforsvaret. 

Maxi Rodriguez returnerer nok til troppen etter å ikke ha vært spilleberettighet mot Unirea Urziceni i UEFA Europa League.

Skadenytt Blackburn
Blackburn må unnvære kaptein Ryan Nelson i søndagens møte med Liverpool. Midtstopperen gikk ut med kneskade i sist helgs 3-0-seier mot Blackburn, og forventes å være på sidelinjen i to eller tre uker.

Forsvarskollega Chris Samba er tilbake etter å ha fullført to kampers karantene. Brett Emerton returnerer også til troppen etter å ha stått over mot Bolton på grunn av et akillesproblem. David Dunn spilte for reservelaget i midtuken. Blackburn-manager Sam Allardyce har dermed en stor tropp å velge spillere fra.

- Vi har flere spillere som er tilbake i troppen etter å ha spilt for reservelaget onsdag kveld. Vi har også Brett Emerton tilbake, forteller Allardyce til Blackburn offisielle nettsted.

- Chris Samba returner fra karantene, så jeg har en stor tropp å velge fra i helgen, noe jeg er meget fornøyd med.

- Liverpool spilte i går kveld, og de spiller på en viss måte for å dra i land resultater. Vi må se på det og ta ut det riktige laget.

- Hvis vi skal gjøre noen justeringer, kan jeg ikke se at det blir mange.

Ifølge Blackburns offisielle nettside bør Sam Allardyce kunne velge spillere fra følgende tropp: Robinson, Salgado, Samba, Givet, Olsson, Diouf, Andrews, Nzonzi, Pedersen, Hoilett, Kalinic, Brown, Dunn, Roberts, Grella, Reid, Di Santo, Chimbonda, Jones.