Rafa stoler på sin stjerneduo

Rafael Benítez er ikke bekymret for formen til Steven Gerrard, og tror samtidig at Fernando Torres vil fortsette å score regelmessig for de røde i ligainnspurten.

Steven Gerrard har aldri helt nådd toppformen denne sesongen, og etter kampen som mot Manchester United sist har scouseren måttet tåle kritikk fra flere hold. Manager Rafael Benítez er ikke bekymret for formen til sin lagkaptein.

- Steven er veldig fokusert, og ønsker å gjøre det bra på banen. Jeg vil prøve å være mer positiv, og si at jeg ønsker å se han i sin beste form de kommende kampene. En kan se at han jobber hardt i hver eneste treningsøkt. Han er ikke glad når han gjør feil, men det er en del av spillet. Spilleren skal være skuffet når han ikke presterer på sitt beste. Han prøver, og forhåpentligvis vil han være vår beste spiller i innspurten, sa Rafa på dagens pressekonferanse.

- Han har slitt med skaden sin, og det betyr også mye for laget. Nå er han frisk, og jeg tror han vil forbedre seg fordi han ønsker gjøre det bedre. Han har spilt noen kamper på rad nå, og det har gått bra.

Han tror at Fernando Torres vil fortsette å hamre inn mål for de røde. Fernando har scoret fem mål på sine tre siste kamper, og står med 16 ligamål på 20 ligakamper (18 av dem fra start) denne sesongen. En meget god statistikk, i en sesong der den spanske stjernespissen egentlig aldri har funnet toppformen. Fernando har fått mye kritikk i det siste på grunn av sitt humør, som har ført til at han har fått en mengde gule kort i de siste kampene.

- Forrige uke scoret han fem mål på tre kamper. Vi må fokusere på det positive heller enn det negative. Det er sant at han er frustrert i blant, men han gjør det også bra. Han har vist at han er en klassespiller, og er klar for å score mål. Han er alltid en trussel for forsvarere, og er viktig for oss. Du vet at han alltid kan score når han er på banen for oss, sa Rafa til pressekorpset på Melwood i dag.

I forbindelse med racet om fjerdeplassen, vil manageren fremdeles bare ta en kamp av gangen.

- Jeg tror jeg har sagt før at det er et langt race. Det har vist seg at det stemmer, og forhåpentligvis går det bra til slutt. Vi får bare se. Vi må bare gjøre vår jobb, vinne våre kamper, og så kan vi se på de andre lagene. Vi må omtrent vinne hver eneste kamp dersom vi skal klare det - men det vil være likt for alle.

Både Manchester City og Aston Villa avga poeng i midtuken. Rafa er usikker på om rivalene føler presset allerede.

- Jeg skulle ønske jeg kunne si ja, men det er for tidlig. Det var bare en eller to kamper. Vi måtte analysert dersom det var tre eller fire, men et eller to dårlige resultat gjør ingen stor forskjell.

Han tror ikke Villa vil rakne på samme måte som i fjor.

- Det er annerledes i år. De har ekstra motivasjon, og mer erfaring. Det er for tidlig, for det er fremdeles syv kamper igjen å spille og mange poeng igjen å kjempe om.