Reservekeeperens sønn kjemper mot kreften

Brad Jones trakk seg fra Australias VM-tropp fordi sønnen fikk blodkreft. Nå skal reservekeeperens sønn snart opereres. Lucas feiret scoring med å hylle sin gravide kone.

Brad Jones kom til Liverpool fra Middlesbrough for £2.3M i august, og få Liverpool-supportere er trolig kjent med at keeperen trakk seg fra Australias VM-tropp bare fem dager før lagets første kamp i gruppe D, mot Tyskland. Da fikk han beskjed om at hans fire gamle sønn Luca hadde blitt diagnostisert med akutt leukemi – altså blodkreft.

Det har nå lyktes legene å finne en beinmargsdonor, og gutten skal opereres.

- Luca hadde influensasymptomer, og fikk antibiotika: Men han ble ikke bedre. Hans mor tok ham til legen for blodprøver, og det var da legene fant det ut. Det var fem dager før første VM-kamp, og jeg var i Johannesburg da hans mor ringte. Da ble fotballen fullstendig betydningsløs, forteller Jones til Click Liverpool.

- Men faktum var at jeg befant meg i VM-leiren, og var så langt unna. Det var ingen trivelig beskjed å få, og spesielt når jeg ikke kunne være der umiddelbart. Landslagets stab var fantastiske, og organiserte fly hjem til meg neste morgen. Jeg fløy til Frankrike, der Luca bor sammen med sin mor. De hadde allerede startet behandlingen da jeg kom dit. Alt skjedde så raskt.

- Cellegiftbehandling er ingen hyggelig behandling. Luca gikk ned i vekt, og mistet håret. Jeg merket det når jeg ga ham en klem, at han hadde blitt veldig tynn.

- Nå har han mistet nesten alt håret, så sykdommen er mer visuelt synlig. Han er ikke helt seg selv på grunn av bivirkningene av behandlingen. Han føler seg ikke særlig opplagt. Det er fælt å oppleve at gutten din ligger på sykehus tilkoplet alle slags slanger og instrumenter. Testene viste at han trengte en beinmargstransplantasjon.

Jones vil sitte på benken på Old Trafford på søndag, trass i sønnens sykdom.

- Luca vil forhåpentligvis bli operert om noen få uker. Vi får håpe han reagerer positvt på beinmargstransplantasjonen og alt blir bra. Vi er heldige at de har funnet en donor til ham som matcher, sier reservekeeperen.

Lucas feiret scoring med å hylle sin gravide kone
Lucas Leivas noe spesielle målfeiring etter perlescoringen mot Steaua Bucuresti i går kveld var en hyllest til hans gravide kone, Ariana.

- Jeg ønsket å gjøre ære på min kone som er gravid i fjerde måned med min fremtidige sønn. Han skal få namnet Pedro Lucas.

- Karrieren min er på et punkt nå der jeg får spille kamper og nå også score for Liverpool. Jeg håper det fortsetter slik, men det er selvsagt opp til manageren om jeg får spille. Nå håper jeg at jeg slipper til på Old Trafford, og kan være med på å vinne der.