Reservene i internasjonal turnering

Liverpools reservelag deltar i en ungdomsturnering i Tyskland denne uka. Thomas Ince (bildet) og Stephen Sama fra juniorlaget, samt 16-åringene Jesus Fernandez og Jakub Sokolik er med i troppen.

Turneringen arrangeres av Borussia Dortmund og kalles RUHR 2010 Cup. Det er en turnering for U19-spillere, men hvor det tillates seks U20 spillere på hvert lag.

Liverpool møter Schalke førstkommende torsdag, Bayern München på fredag og Milan er siste motstander i gruppespillet på lørdag. Den andre gruppa består av Borussia Dortmund, Kaizer Chiefs, Werder Bremen og Fenerbahce. De to beste fra hver gruppe går til semifinaler på søndag og spill om første og tredjeplass på mandag.

- Det vil bli god erfaring å ta med seg for oss, sier John McMahon til liverpoolfc.tv. Reservelagstreneren skal lede Liverpool i denne turneringen. – Spillerne vil møte motstandere fra Europa, med en annerledes mentalitet i forhold til hvordan man spiller fotball. Dette er noe de må lære seg til å håndtere.

- Vi reiser med en ung tropp og jeg er sikker på at alle lagene som er med vil være sterke. Blant de som er med for oss er Jesus Fernandez, en 16-åring fra Spania, Jakub Sokolic, som også er 16, i tillegg til at vi har med Stephen Sama og Thomas Ince fra akadmiet.

Fernandez blir gjerne bare kalt for Suso og er en kreativ midtbanespiller, Sokolic er en tsjekkisk midtstopper som så vidt har vært innom reservelaget, Sama vil komme tilbake på gamle trakter da Liverpool hentet midtstopperen fra Borussia Dortmund for et år siden, mens Ince tør være velkjent som en venstrebent ving/midtbanespiller og sønn av Paul.

- Vi vet ikke så mye om de andre lagene, men det sier seg selv at de vil ha noen landslagsspillere, fortsetter McMahon. - Vi skulle gjerne hatt med en sterkere tropp, men Jack Robinson er opptatt med eksamener og Conor Coady og Andre Wisdom spiller EM for England U17.

- Vi må ha som utgangspunkt å spille vårt spill, men tilvenne oss dersom det ikke går slik vi ønsker. Det vil bli vanskelig å fokusere etter en lang og vanskelig ligasesong, men så snart kampene er i gang vil en se på det som en utfordring.

- Dette vil også gi de yngste guttene en sjanse til å knytte seg til troppen. De vil dele rom og lære hverandre bedre å kjenne. Det er godt for lagmoralen, og forhåpentligvis vil det komme til nytte til neste sesong.

- Det ville vært fint å ende sesongen med et trofé. Vi reiser ikke bare for turen sin skyld, vi ønsker å gjøre det bra.