Snart nye investorer - selger ikke duo

Christian Purslow forteller til Liverpol Echo at klubben kan ha nye investorer på plass i løpet av noen få måneder. Påpeker at Torres og Gerrard ikke kommer til å bli solgt.

Christian Purslow er godt i gang med prosessen med å finne interesserte investorer, og det skal finnes flere. Det kan bety deleierskap med Tom Hicks og George Gillett, eller at vedkommende kjøper hele klubben fra amerikanerne.

Purslow påpeker at alle inntektene fra spillersalg i overgangsvinduet denne måten vil bli tilgjengelig for Rafael Benítez til å bruke på erstattere. Han erklærer også at Torres og Gerrard ikke skal til noe sted, noe man kunne få inntrykk i søndagens aviser der Benítez hevdet at dueon kanskje en dag ville bli solgt. Benítez skal være misfornøyd med hvordan sitatene hans var blitt fremstilt. Liverpool FC kommer alsri til å bli en selgende klubb.

- Ingenting kan være lengre fra sannheten enn rapportene som antyder at klubben ville velge å selge sine stjernespillere, sier Christian Purslow til Liverpool Echo.

- Påstanden om at vi noen gang vil ønske å selge vår toppspillere er fullstendig i mot klubbens interesser.

- Faktum er at hovedprioriteringen siden i sommer har vært å sette våre seniorspillere på forbedrede langtidskontaktet fordi vi fremdeles er av den oppfatning at vår startellever kan sammenlignes med en hvilken som helst annen i Premier League.

- Vår plan, og hva vi arbeider med, er å prøve å forbedre laget. Da ville vi være dumme å redusere kvaliteten på spillerstallen.

- Antydningene om at vi på noen måte ville selge spillere for å betale ned gjeld, eller betale penger til våre eiere er latterlige. Det er heller ikke sant. Det er heller ikke mulig.

- Alle inntektene vi genererer fra spillersalg kan bare gå inn på vår spillerkonto til rekruttering av nye spillere.

- Det er generell oppfatning at eierne har vært ute for å få nye investorer til klubben for å betale ned klubbens eksisterende gjeld,  som i dag er ca £ 237M,  gjennom å utstede nye aksjer som vil redusere deres aksjepost i klubben. Denne prosessen pågår.

- Den gjelden vi har i dag betjenes av klubben i form av renter og bankgebyrer. Hvis vi kan redusere gjelden, så er det klart at renter og bankgebyrer vil reduseres.

Supportergruppen Spirit of Shankly har lenge kjempet for at Hicks og Gillett skal forlate klubben og selge til nye eiere.

- Det er unngåelig at mange mennesker følger med når du er i en tidlig fase av investeringsprosess av denne typen, fortsetter Purslow.

- Mye av utfordringene i disse prosessene er å skjelne de seriøse og de med ekte interesse fra folk som lite sannsynlig vil foreta en investering.

- Jeg tror det er rimelig å si når vi nå går inn i det nye året at vi reduserer interessen til et mindre antall, kanskje en håndfull grupper som er seriøst interessert i å investere i Liverpool. I de kommende par månedene er jobben å til slutt finne en investor som gir mening for alle parter.

- Forutsatt at alt går bra er det en god  mulighet for nye friske investeringer i Liverpool Football Club i overskuelig fremtid.

- Det er ingen garantier. Vi opererer i et miljø der, som alle utenfor og innenfor fotballen vet, hvor det ikke har vært det mest aktive investeringsmarkedet de seneste 18 månedene. Men hovedsakelig på grunn av kvaliteten på Liverpool Football Club, både som klubb og som en bedrift, har vi ikke hatt problemer med å tiltrekke oss interesse.

- I de kommende månedene er jobben vår å få noe til som er fornuftig for alle parter.

- Det kan være et delt eierskap eller det kan være fullstendig nytt eierskap.

Purslow har også god tro på at byggingen av nytt stadion snart kommer i gang.
- Stadionet er helt sentralt i klubbens strategiske utvikling fordi med et nytt stadion kommer en forandring i Liverpools økonomiske ressurser som kan tilbakefører til kjernen av våre aktiviteter som er spillertroppen vår.

- Den gode nyheten er at alle potensielle investorer tiltrekkes av Liverpools utsikter til å bygge nytt stadion og delta i transformasjon i verdien av klubben tilknyttet prosjektet.

- Også positivt er det faktum at sent i fjor var bankmarkedet i hovedsak stengt. Det er nå åpnet for forretninger, og en rekke banker er svært interessert i å finansiere vår nye stadion.

- Det er imidlertid en betingelse for alle disse bankenes interesse at vi i første omgang får brakt nye investeringer til klubben.

- Så jeg ser det som en tostegsprosess - nye investeringer de neste par månedene som reduserer vår eksisterende gjeld til et svært lavt nivå, slik at vi deretter kan presse på med samtaler med banker om finansiering av stadion.

- Det er stadionet som er nøkkelen for oss for på forvandle våre kår både økonomisk og fotballmessig.

- Det er for tidlig å nevne navn, men vær sikker på jeg ønsker at fansen føler seg fullt informert. Når vi ordner et lite antall partene, i henhold til normal taushetspliktbestemmelser, håper jeg å kunne gi folk mer oppdateringer om en måned eller to.

På spørsmål om han forstår supporternes frustrasjon.
- Ikke glem at jeg er supporter selv, og jeg har et desperat ønske om å hjelpe klubben å gå videre til neste nivå så snart som mulig.

- Faktisk er det derfor jeg er her, og ikke av andre årsaker.

- Mens vi leter etter ny investering, er det viktigste at vi driver virksomheten så godt som mulig. Fotballen og businesssiden skal fungere på en koordinert måte og sikre at vi gir fotballendelen av Liverpool alt den trenger.

- Som supporter tror jeg vi må stå bak laget, være positive og tro at vi med alle stjernespillerne på banen i andre halvdel av sesongen at vi kanskje kan komme til å se tilbake på en meget vellykket sesongslutt fra der vi står i dag. Det er mitt sanne håp. Vi har alle muligheter til å klare det.

På spørsmål om januarvinduet som har vært gjenstand for mye spekulasjoner og debatt, svarte:
- Situasjonen er at januar generelt ikke er høyt prioritert av Rafa i form av spillerkjøp. Dette skyldes i hovedsak mangel på tilgjengeligheten av topp kvalitetsspillere.

- Vi har tatt sjansen i vinduet på å selge et par spillere (Dossena og Voronin) som ikke har spilt ofte, og vi ser på en eller to nye spillere.

- Det sentrale poenget er at vi ikke vil selge en fotballspiller hvis vi ikke finner en bedre eller en tilsvarende erstatter.

- Samtidig er vi helt fokusert på resultater, ønsker å ha en vellykket andre halvdel av sesongen, og vi ville ikke ønske å svekke troppen i forhold til der vi er i dag.

- Jeg kan ikke utelukke muligheten for at vi selger en annen spiller - men bare hvis manager er glad for at han har funnet en sammenlignbar spiller eller bedre. Og hvis ikke, selger vi ingen av våre spillere. Vi ønsker ikke å svekke oss.

- Pengene hentet i fra spillersalgene i januar og som fortsatt kan innbringer mer, kommer til å bli brukt til å nedbetale gjeld.

- Det kan det ikke, og det vil ikke.

- Penger vi genererer ved å selge spillere går rett innpå vår spillerkonto som skal brukes til å erstatte de spillerne på overgangsmarkedet.

- Det samlede budskapet akkurat nå som vi har gått inn i 2010 er at vi sakte, men sikkert gjør fremskritt på den startegiske siden mot å finne nye investeringer som er nøkkelen til å komme i gang med stadionet. Stadionet er den eneste begivenheten som vil forandre de økonomiske utsiktene for Liverpool.

- Mens håper og tror jeg at vi kan drive klubben fornuftig, med et samlet fokus på virksomheten til Liverpool på støtte til vår manager og fotballens gjøremål.

- Fra mitt perspektiv er det positivt om vi har muligheter til å gjøre endringer i januar. Hvis vi ikke kan det, vil vi vente til sommeren når det er en mye mer aktivitet på overgangsmarkedet.

Christian Purslow har sittet syv måneder i rollen som managing director. Han og trekkes klarte å sikre den beste sponsoravtalen i britisk fotball, verdt £80M med Standard Chartered Bank.

- Det viktigste aspektet ved enhver klubb er hvordan man gjør det på banen, og jeg tror ingen av oss hadde ventet at vi skulle ha en første halvdel av sesongen som det vi har hatt.

- Når det er sagt, er jeg veldig trygg på at vi for se en forandring i resultatene i andre halvdel av sesongen nå som det store flertallet av  spillere er i frisk og gjør det bra.

- Men i forhold til det forretningsmessige i Liverpool kunne de daglige tingene ikke gått bedre.

- Kommersielt tror jeg virksomheten er bedre enn jeg hadde forventet, og gir bedre resultater enn forventet.

- Og selvsagt er min førsteprioritet er fortsatt det strategiske spørsmålet om å skaffe nye investeringer, og det er trolig der jeg ville ha forventet at den skal være.

- Inn i det nye året håpet jeg at den innledende prosessen ville ha identifisert en mindre gruppe av seriøse kandidater som er interessert i å investere i Liverpool,  og det er der vi står i dag.

- Selv om det ikke kan være noen garantier, er jeg trygg og optimistisk at i de neste par månedene kan én av dem bære frukter.

- Prosessen med å skaffe nye investeringer og redusere vår nåværende gjeld vil skape en kontekst hvor vi kan seriøst komme tilbake på sporet med stadionprosjektet.

- Dette prosjektet har fortsatt min nøkkelprioritet, fordi det er nøkkelen til å forvandre klubbens finansielle stilling.