Større sikkerhetsoppbud mot Napoli

Politet setter inn ekstra styrker i forbindelse med Liverpools hjemmekamp mot Napoli på torsdag.

Politiet på Merseyside er i høy beredskap etter at tre Liverpool-supportere ble knivstukket og flere andre skremt av Ultras i Napolis gater og puber foran lagenes første møte for to uker siden.

Liverpool Echo antyder at 7000 Napoli-supportere kan komme til å reise til Liverpool, men billettkvoten for italienerne på Anfield er på bare 2600 billetter. Derfor blir sikkerheten styrket. Italiensk politi vil være i Liverpool på torsdag og samarbeide med Merseyside Police for å forhindre uro.

Syv charterfly vil ankomme Liverpool John Lennon Airport med Napoli-fans, og stort nærvær av politiet forventes. Ingen eskorte av supportere er planlagt til sentrum eller senere til Anfield, men ekstra ressurser settes inn rundt stadion og i sentrum av Liverpool.

Napolis billetter ble utsolgt i løpet av et par timer og det har kommet bevis på at italienere har prøvd å kjøpe billetter i hjemmeseksjonene. Forsøk på å anskaffe seg Fan Card har blitt avdekket og stoppet av klubben.

Kampen er klassifisert i en høyere kategori av Merseyside Police enn den forrige hjemmekampen mot Steaua Bucuresti i Europa League. Politiet avviser antydninger om at fans fra andre engelske klubber skal være interessert i å reise til Anfield etter voldelige oppgjør med Napoli tidligere år.

- Torsdagens kamp vil bli overvåket på tilsvarende måte som de andre kampene og tar med i betraktning hendelsene i Napoli nylig, sier førstebetjent Dave Lewis ved Merseyside Police til Liverpool Echo.

- Jeg vil forsikre dem som skal på kampen at nåværende etterretningarbeid ikke tyder på problemer.

- Det vil ikke bli noen billetter til salgs på kampdagen. Jeg vil råde alle som ønsker å overvære kampen til å kjøpe billett før torsdag.

- Jeg er klar over at det var noen ordensproblemer i Napoli i forbindelse med forrige kamp. Vi tar slik oppførsel svært alvorlig, og vi vil ikke tolerere uakseptabel oppførsel.