Supportere opptatt av distribusjon

Leder i SBF, Trond Fuhre, sier at de vil legge forbrukerpress på TV2 om å gjøre kampene i PL mer tilgjengelig. Alle kampene på Altibox, samt andre opplysninger. Canal Digital i samtaler med TV 2.

Ikke på parabol
Trond Fuhre, leder i Supporterunionen for Britisk Fotball, synes prisene som TV2 opererer med i forbindelse med sine kommende sendinger av Premier League ikke er avskrekkende. Fuhre trodde også at rikskanalen ville kunne tilby et godt produkt, men han var bekymret over at man bl.a. nå ikke vil få mulighet til å se kampene på Canal Digital.

- Vi er veldig opptatt av distribusjon. Vi vet at Canal Digital ikke er med, noe som betyr en endring for mange. Vi håper vi kan presse på slik at vi kan få en enda bedre distribusjon, fortalte supporterlederen til TV2 Nyhetskanalen.

Angående distribusjon sier prosjektleder Hege Kosberg overfor liverpool.no at man er i en positiv dialog med GET, om et lignende opplegg som med RiksTV hvor kampene blir sendt på tre kanaler. Hun kunne fortelle at man hadde gitt et tilbud til Canal Digital, uten at hun kunne berette om noen respons. Det virket ikke som om det hadde vært kontakt med Viasat. Pr. i dag vil altså ingen kamper fra PL vil bli vist via parabol.

- Når det gjelder Canal Digital, så har de fått tilbud om å distribuere, men avslått, sier TV 2-sjef Alf Hildrum til VG Nett.

- Vi har ikke kommet frem til en avtale ennå. Men vi er fortsatt i dialog med TV 2 og håper at Premier League skal bli tilgjengelig for flest mulig, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital til samme kilde..

Tror du at Canal Digital-kunder vil få sett Premier League til høsten?

- Det håper jeg, på vegne av tv-seerne, sier Pettersen.

- Vi er i dialog med flere distributører og har som ambisjon å komme til enighet med dem, istemmer Alf Hildrum.


Alle kampene på Altibox
Erik Thorstvedt sa at alle kampene (380) skulle bli vist på web, mens 266 skulle gå på TV-kanaler. De 266 kampene gjelder for RiksTV og deres tre kanaler. På Altibox, og Sumo, vil det bli opprettet det nødvendige antall kanaler for å kunne sende alle kampene, for eksempel under en avslutningsrunde i ligaen hvor alle ti oppgjørene går samtidig.

Hege Kosberg sa at det ville bli mulighet til å tegne et ukesabonnement på Sumo, i en prisklasse på om lag kr 120-130.


Norske og engelske kommentatorer
Øyvind Alsaker og Morten Langli vil være kommentatorer av kampene. Erik Thorstvedt vil lede og profilere sendinger, og vil ha med seg Jon Hartvig Børrestad som programleder og Lars Bohinen som ekspert. Som vi har nevnt tidligere vil også Alexander Schau og Thomas Aune fra FK Fotball på P3 få en sentral plass.

Norske kommentatorer vil bli benyttet på de antatt viktigste kampene, mens man vil bruke kommentatorene til Sky på de øvrige kampene, i en modell lik den som tidligere har vært på Canal+.

Premier League kanalen, hovedkanalen, vil sende hele døgnet med hovedsak det samme som hva som blir sendt i England, men hvor man vil ha en egen studiosending i forbindelse med kampene.