Takket nei av familiære årsaker

Phil Thompson forteller at det ligger familiære årsaker bak at han takket nei til tilbudet om å jobbe sammen med Gerard Houllier og Patrice Bergues i Aston Villa.

Gerard Houllier ble i går utnevnt til ny manager i Aston Villa, men franskmannen får ikke med seg Phil Thompson, assistenten fra tiden i Liverpool. Phil Thompson synes tilbudet var fristende, men avslo på grunn av hensynet til familien.
- Noen ganger i livet får du tilbud om en mulighet som er for god til å være sann, men likevel må den avslås, skriver Phil Thomspon i Liverpool Echo.

- Dersom omstendighetene hadde vært annerledes, ville jeg vært henrykt over å akseptere muligheten til å jobbe med Gerrard Houllier og Patrice Bergues igjen i Aston Villa.

- Men jeg måtte veie for og i mot. Det var flatterende å bli spurt, for ikke å nevne svært fristende. Jeg hadde ingen annen mulighet enn å avslå tilbudet.

- Når du jobber med Gerard, setter du av 12 timer om dagen. I tillegg må du reise for å se reservelagskamper, studere spillere og også dra for å sjekke kommende motstandere. Med andre ord må det være total oppofrelse.

- Ikke misforstå. Jeg ville like å ta fatt på en slik utfordring. Samtidig ville jeg ikke bryte opp med min kone og mine to gutter. Jeg er ikke en som kunne bo borte fra dem hele uken.

- Tanken på å pendle ned M6 tiltaler meg ikke. Vi kjenner alle til den strekningen. Til tider kan den være mer som en parkeringsplass. For å gjøre jobben skikkelig må du bo i nærheten av treningsfeltet.

- Det hadde vært å lure Gerard, klubben og fansen. Det ville ikke vært rettferdig. Aston Villa er en utmerket klubb, med en flott historie. Jeg husker svært godt 1-5-tapet der i 1976.

- Det ville vært flott å få tilbake samarbeidet vi hadde på Anfield og være involvert i en fotballklubb på daglig basis, og det tenkte jeg også på.

- Men det var andre ting å vurdere. Min familie kommer først. For å ta en slik jobb må alt være riktig, og det var ikke tilfelle.

- Det er fantastisk å se Gerard tilbake. Jeg er ikke i tivl om at han kommer til å gjøre en utmerket jobb.

- Han har stor kunnskap, kjenner spillet tvers i gjennom. Det blir en fantastisk begivenhet når Liverpool møter Aston Villa  på Anfield den første helgen i desember.