Torres jakter Anfield-scoring nummer 50

Dersom Fernando Torres blir vurdert som frisk nok av sin kneskade til å starte morgendagens kamp mot Fulham, vil spanjolen utvilsomt ta mål av seg til å gjøre sitt 50.mål foran eget publikum.

Etter to scoringer mot Benfica er nemlig toppscoreren bare ett mål unna å ha gjort 50 mål på Anfield.

Liverpool har møtt Fulham 22 ganger på Anfield, noe som har resultert i 16 seire, 6 uavgjorte og ingen tap.

Da lagene møttes på Craven Cottage i oktober tapte de røde hele 3-1. Bobby Zamora ga Fulham ledelsen. Fernando Torres utlignet, men scoringer av Erik Nevland og Clint Dempsey avgjorde for London-klubben. Liverpool avsluttet kampen med bare ni mann, etter at både Philipp Degen og Jamie Carragher hadde blitt utvist i løpet av de siste 11 minuttene. Dette var bare femte gang i Liverpools historie at to røde ble utvist i samme kamp. Roy Hodgson kunne dermed bokføre sin første seier mot Liverpool som manager, på det sjette forsøket.

Liverpool har gjort 40 mål på sine 16 hjemmekamper i ligaen denne sesongen. Det er deres beste scoringsrate på Anfield siden 1995/96-sesongen, da man stoppet på 46 ved sesongslutt.

Morgendagens kamp er Liverpools 50. for sesongen, mens det vil være Fulhams 55. for sesongen. Dersom Fernando Torres gjør to mål blir han den første spiller siden Michael Owen i august 2001 til å gjøre to mål i tre ligakamper på rad på Anfield. Torres har for øvrig gjort fem ligamål mot nåværende Fulham-keeper Mark Schwarzer, inkludert et hat-trick mot Middlesbrough på Anfield i februar 2008. Torres har gjort 49 mål på 59 kamper på Anfield. På torsdag ble han den første Liverpool-spiller til å score to mål i fire strake hjemmekamper.

Fulhams Danny Murphy er fortsatt den spilleren i Liverpools historie som har kommet inn flest ganger som reserve i Premier League, med 56 innhopp. Men Ryan Babel nærmer seg rekorden, etter 50 innhopp.

Danny Murphy har gjort ett mål i innbyrdes oppgjør mellom lagene. Det kom som Liverpool-spiller i det 89.minutt på Craven Cottage i november 2003.

Liverpool har scoret mål i sine 37 siste hjemmekamper, og jakter sin niende strake hjemmeseier i ligaen.

Dersom Pepe Reina holder nullen i morgen, vil det være 14.gang denne sesongen. Dermed vil han lede kampen om Golden Glove, med en mer "clean sheet" enn Petr Cech og Brad Friedel.

Fulham har aldri vunnet på Anfield. Ikke i noen turnering. Det har vært gjort 28 forsøk. Skulle de vinne i morgen, vil de bli det 51. gjesteklubben som vinner en ligakamp på Anfield.

Fulhams eneste borteseier denne sesongen kom mot Portsmouth i serieåpningen. Etter det har de spilt 15 bortekamper uten å vinne, og de har ikke scoret på bortebane i ligaen på 545 minutter.