Uavhengighetsdemonstrasjon

I dag er det nasjonaldag i USA. Nå klokken 13 holdes det også en stor demonstrasjon mot Liverpool FCs amerikanske eiere. Flere spillere linkes. Guillem Balague tror Liverpool kan nå topp fire.

Demonstrerer mot amerikanske eiere
4. juli er uavhengighets- og nasjonaldag i USA. Uavhengighetsdag vil det også bli i Liverpool i dag når det blir demonstrasjoner mot amerikanske eiere i regi av Spirit of Shankly og er et ledd i kampen for å få Liverpool FCs amerikanske eiere, Tom Hicks og George Gillett, ut av klubben.

Det vil bli et demonstrasjonstog som starter klokken 13, norsk tid, på St George`s Hall. Her vil Bill Shanklys barnebarn Karen Gill, Liverpool-legenden John Aldridge og den lokale komikeren John Bishop, delta og holde hvert sitt innlegg.

Delta i demonstrasjonen skal også Liverpool-musikerne Ian McNabb (Icicle Works), John Power (Cast and The La`s), Peter hooton (The Farm) og Pete Wylie (The Wah!).

Målet til Spirit of Shankly er å ta over eierskapet og flere detaljer i planen rundt et supportereierskap er forventet å bli annonsert under demonstrasjonen, spesielt øremerket for 4. juli, som er USAs uavhengighetsdag.

Flere spillere linkes

Søndagsavisene flommer over av spillere som linkes til Liverpool etter at Roy Hodgson torsdag ble utnevnt til manager.

I går kom det fram at Hodgson ifølge Daily Mail vil ta kontakt med Aston Villa-manager Martin O`Neill en av de første dagene om tilgjengeligheten til Ashley Young.

Sunday Mirror sier Hodgson ønsker å kjøpe forsvarsspiller Steven Taylor fra Newcastle. Taylor har kun tolv måneder igjen av kontrakten og et bud på fem millioner pund forberedes på Anfield, ifølge avisen.

Samme avis skriver at Hodgson også ønsker å bringe tidligere Arsenal-spiller Gilberto Silva tilbake til England. Brasilianeren spiller i dag for greske Panathinaikos.

Balague tror på topp fire
Guillem Balague har skrevet et innlegg i dagens The Times om Liverpool og situasjonen i klubben en drøy måned før Premier League starter. Spanjolen tror Liverpool kan gi Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea og Tottenham kamp om de fire første plassene. Han mener det er overveiende sannsynlig at Liverpool klarer å beholde de beste spillerne.

Han mener Hodgson må prioritere ligaen og bruke akademispillere og de nest beste seniorspillerne i de tre cupene. Gjør manageren det, kan Liverpool utfordre de beste lagene i Premier League.

Det spekuleres i om Steven Gerrard står på Real Madrids blokk. Balague tviler på om det kommer så langt som til forhandlinger, all den tid spanjolene ikke vil komme opp med et bud som Liverpool er villige til å selge kapteinen sin for.

- Jeg kan ikke vente til Premier League starter, sier Balague full av forventning.