Vanskelig for Hicks å fjerne duo?

Dersom det er Liverpool Football Club sine offisielle statutter som gjelder, blir det vanskelig for amerikanerne å fjerne Ian Ayre og Christian Purslow fra styrerommet.

Liverpools amerikanske eiere ønsker å kvitte seg med Christian Purslow og Ian Ayre fra styrerommet, for å få inn sine egne folk og blokkere et salg av Liverpool FC, til en pris de mener er langt under hva klubben er verdt.

Det har i hele kveld dukket opp sitater fra noe som skal være klubbens offisielle statutter, for grunner til at et styremedlem skal kunne fjernes. Nå har vi fått tak i et pdf-dokument, som så godt som bekrefter at disse meldingene stemmer. Vil du selv sjekke det ut, kan du prøve denne linken.

Klausul 83 skal gjøre det mulig å fjerne et styremedlem dersom han er inhabil ved lov eller har psykiske lidelser eller lignende - og ingen av disse to grunnene gjør det mulig for Tom Hicks å fjerne de to styremedlemmene.

Det andre alternativet skal være i klausul 81, som sier at en slik fjerning skal kunne skje skriftlig, og signert av styreformannen, som er Martin Broughton. Dermed ser det ut til at amerikanerne en dårlig sak. Det har som kjent blitt satt advokater på dette.

Dette gjelder for Liverpool Football Club and Athletic Grounds Limited. Det er dermed litt uklart om det er disse statuttene eller noen andre for Kop Football / Kop Football Holding som gjelder. Dersom det er sistnevnte blir ikke denne saken like enkel og åpenbar.