- Gerrard vil benytte pausen godt

Førstelagstrener Steve Clarke tror at Steven Gerrard vil benytte pausen frem til neste ligakamp godt, og at han vil være i god form til kampen mot Manchester United.

Liverpools kaptein har tre innhopp fra innbytterbenken etter sitt langvarige skadeavbrekk. Til sammen har han spilt litt under en time med førstelagsfotball denne høsten, inkludert 25 minutter i Merseyside-derbyet på Goodison sist helg.

- For Steven handler det om progresjon nå. Han er på vei tilbake etter en langtidsskade, og vi vil være forsiktige med ham. Selvsagt vil det komme en dag da han må ta steget fullt ut, og jeg tror han nærmer seg det punktet nå, uttaler Clarke til Liverpoolfc.tv.

- Vi har en veldig liten gruppe spillere som er på Melwood nå, på grunn av alle spillerne som har reist bort i forbindelse med landslagsoppdrag. Vi hadde bare seks spillere på trening i går, men vi klarte å gjennomføre en godt økt med dem, selv med dette lave antallet, forteller han videre.

- I dag vil vi hente inn reservelagstroppen, slik at vi får flere spillere på trening.

- Det er godt dokumentert at vi tar oss av Steven. Han skal forsere treningsarbeidet de kommende ukene, og jo flere minutter han får med fotball, jo bedre er det.

- Når du har vært ute så lenge som han har, vil du slite litt med tempoet og det å spille på store flater. Så vi har jobbet med ham på små flater, og gradvis gjort flatene større. Hvert eneste steg er viktig. Han har håndtert progresjonen vi har gitt ham veldig bra, og nå skal vi presse ham litt til.

Gerrard entret banen i det 67.minutt på Goodison Park, sammen med Craig Bellamy.

- Når du gjør bytter på et slikt tidspunkt, forventer du at spillerne skal gå på banen og utgjøre en forskjell, da de er uthvilte. Det er ikke ment som kritikk av spillerne som startet kampen, men som ble byttet ut. De la nemlig grunnlaget, med å være tålmodige og bidra til at Everton løp seg trøtte på den store banen. Når våre reserver kom på banen hadde de muligheten til å sette sitt preg på kampen.

- Det jeg var mest fornøyd med under Everton-kampen var hvordan våre spillere klarte å styre sitt temperament, og at de klarte å være tålmodige. Vi fikk aldri panikk, vi fortsatte med pasningsspillet vårt og lot ballen gjøre jobben for oss. Vi visste at dersom vi klarte å holde høyt tempo på ballen, så ville vi til slutt få scoringssjanser. Slik gikk det også.

- Tållmodigheten betalte seg for våre spillere. Du går til en slik kamp og vet at stemningen vil være anspent. Forholdene vi spiller under er en belastning for spillerne, på grunn av stemningen på tribunene. Vi fikk en dommeravgjørelse som gikk i vår favør, og vi utnyttet dette. Det er viktig å ta vare på muligheten, når du får en avgjørelse som går i din retning. Det forteller oss at vi står sammen som gruppe. Vi fikk et svært skuffende resultat borte mot Tottenham. Vi ba spillerne lære av det, og jeg synes de viste at de hadde gjort akkurat det i derbyet.

Jose Enrique leverte en ny god kamp i helrødt, og ble av mange kåret til banens beste spiller.

- Som tidligere back selv, setter jeg pris på jobben han gjør for laget, både i angrep og forsvar. Jeg er sikker på at han innser at han har mange ting han kan jobbe med og forbedre, men så langt bør han være godt fornøyd med seg selv og bidragene han har hatt. Vi er i alle fall det.

- Det er typisk han å studere hva andre venstrebacker gjør. Vi har blitt imponert over hvordan han opptrer på treningene. Det er slik du lærer dine spillere best å kjenne, ved å jobbe med dem daglig på treningsfeltet.

- Jose ønsker å bli bedre. Jeg vet at han er desperat etter å spille for det spanske landslaget, og dersom han fortsetter å jobbe slik han gjør nå, og klarer å forbedre seg, er jeg sikker på at han vil komme med i landslagstroppen.