Ayre tror på en lys fremtid

Som fersk administrerende direktør i Liverpool FC ser Ian Ayre for seg en lys fremtid for fotballklubben med Fenway Sports Group som eiere.

- Samhold er det riktige ordet for å beskrive tilstanden i klubben nå. Under de forrige eierne var det alle mulige former for fraksjoner og konflikter. Jeg har vært i klubben i nesten fire år, og du følte hele tiden at det var konflikter som lå og ulmet. Det kunne være mellom forretningssiden og den sportslige driften, konflikter innad i styret eller mellom individuelle personer. Slikt er ikke bra for atmosfæren og lagånden i en klubb, slår Ayre fast overfor The Times.

- Nå drar absolutt alle i samme retning. Jeg er i alle fall ikke klar over noen konflikter lenger. Forholdet mellom forretningsdriften og den sportslige driften er utrolig bra. Jeg vil påstå at det er det beste jeg har sett i noen klubb.

Ayre har klokkertro på Liverpool FC som en global merkevare, og han mener at potensialet er enormt for Merseyside-klubben.

- Vi har hatt stor suksess i form av kommersielle inntekter, men ærlig talt føler jeg det fortsatt er mye vi kan gjøre. Jeg har alltid hatt troen på at vi er det største merkenavnet som finnes i fotballens verden, og neste steg blir å bygge grunnmuren som vi ønsker med tanke på de neste tre-fire årene. Vi er godt skikket til å gjøre det, fordi vi har den riktige infrastrukturen på plass, og de rette sponsorene til virkelig å få et løft.

- Det handler om å jakte globale innteker, og jeg tror det kun er en håndfull klubber som har mulighet til å gjøre det med introduksjonen av Financial Fair Play, noe som vil være en fordel for oss da vi etter min mening er den største klubben i verden, og kan generere inntekter som står i stil med dette. Dermed vil vi komme i en mye bedre posisjon.

- Helt fra starten av, og jeg var heldig nok til å være involvert på et så tidlig stadium, har FSG sagt at de ønsker å vinne. Det er noe jeg virkelig liker å høre, for når du er Liverpool FC skal du ikke sikte mot noe annet enn toppen. Men jeg synes også det er viktig at de sa at de ønsker å lytte, noe de genuint også gjør. De har enorm erfaring innen sport, og har hatt stor suksess, spesielt med Red Sox. Men de tar ikke suksessen for gitt. De lytter og stiller spørsmål, noe som er veldig viktig.

- Eierne er rett og slett veldig imponerende mennesker. Jeg er akkurat tilbake etter en rekke møter i USA, hvor de samlet alle folkene fra sine ulike lag for å samarbeide og dele sine erfaringer. Derfor kan vi i Liverpool nå føle at det er tre eller fire ganger så mange mennesker som gransker hva vi gjør. Vi har en hær av folk som jobber bak scenen. Trolig flere enn i de fleste fotballklubber.

- Byggingen av grunnmuren er hemmeligheten, og vi har fått en god start. Jeg anser det første transfervinduet med nye eiere som en suksess. Den ene av spillerne vi har hentet inn har fått sjansen til å vise seg frem, og Suarez har vært helt strålende. Den andre, Andy Carroll, viser lovende takter når han nå er tilbake etter sitt lange skadeavbrekk. Vi håper det fortsetter slik.