Bellamy imponert over Swansea

Craig Bellamy er imponert over Swanseas gode start på sesongen, og er litt stolt over deres prestasjoner siden han er waliser selv.

Bellamy er Cardiff-mann, men lar seg imponere over Swansea selv om de på mange måter er erkefienden for alle med røtter i Cardiff.

- De som tvilte på Swansea før sesongstart var ikke walisere. Det var folk som ikke visste hva Swansea sto for som fotballklubb. Geografisk ligger ikke Swansea akkurat sentralt til, og de får dermed ikke den mediedekningen de fortjener sammenlignet med andre klubber. Det er åpenbart, uttaler Bellamy til BBC Sport.

- Vi som har fulgt litt med på Swansea og fremgangen de har hatt, vet at Premier League passer dem. Premier League passer dem trolig bedre enn Championship, på grunn av måten de spiller fotball på, og spillerne de har.

- Jeg tror de vil holde seg i divisjonen.

Swansea har imidlertid fortsatt til gode å vinne på bortebane etter opprykket. Hjemme på Liberty Stadium har de derimot vunnet tre og spilt uavgjort to ganger, og har kun sluppet inn ett mål. Dette har ført waliserne opp på 10.plass på tabellen.

- Mange begynner å legge merke til dem nå. Folk skjønner at de er et godt fotballag. Premier League vil være en bedre liga med Swansea som ett av lagene. Jeg er fra Cardiff, og ville selvsagt ha foretrukket å se Cardiff i Premier League. Men samtidig er jeg waliser, og det gjør meg stolt når jeg ser hvor godt Swansea klarer seg.

Bellamy spilte på lån for Cardiff i fjor, og fikk dermed bryne seg på morgendagens motstander. Han har flere gode venner på Swansea sitt lag, og innrømmer at det er vanskelig å få opp den nødvendige aggressiviteten når man spiller mot venner.

- Det er annerledes når du møter spillere du liker. Jeg liker å bygge opp litt sinne når jeg spiller, og jeg liker å bli irritert på motspillere. Det er vanskelig når du møter venner. Men jeg må forsøke å gjøre det likevel, for det hever mitt spill, og jeg må forsøke å spille opp mot mitt beste.

- Vi er ute etter å komme med i Champions League neste år, så målet er å komme blant de fire beste. Jeg mener det er realistisk. Det blir en kamp mellom oss, Tottenham og Arsenal om fjerdeplassen, og så vil også et lag som Newcastle være med der oppe. Jeg ønsker ikke å vise manglende respekt overfor Newcastle, men til syvende og sist tror jeg det vil stå mellom oss, Spurs og Arsenal.

- Det laget som klarer å være mest stabile og plukke jevnt med poeng gjennom hele sesongen, slik vi gjorde borte mot West Bromwich, vil ta fjerdeplassen. Klarer vi å få noen flere slike borteseire vil det gi oss en god sjanse.