Carra tror på Europa League

Jamie Carragher er fortsatt sterk i troen på at Liverpool skal klare å kvalifisere seg for neste års Europa League. Visekapteinen føler seg bedre etter smellen han fikk i hodet på Emirates.

Midtstopperen gleder seg over at Manchester City nådde cupfinalen, da han mener det har styrket Liverpools aksjer med hensyn til europacupspill neste sesong. Dersom City vinner finalen og ikke blir blant de fire beste i ligaen, vil som kjent laget som kommer på sjetteplass i Premier League også være kvalifisert til Europa League.

- Jeg mener at vårt håp om å spille i Europa er realistisk. Vi har en større sjanse nå som City har nådd cupfinalen. Dersom de vinner cupen og ikke blir blant de fire beste, gir det oss bedre muligheter. Jeg har studert alle muligheter for å komme med i Europa League. Jeg ønsker desperat å spille i Europa også neste år. Liverpool må være med i Europa, sier Carragher til Liverpoolfc.tv.

Med fem kamper igjen å spille er Liverpool fire peong bak Tottenham på femteplass, før Spurs sitt møte med Arsenal i kveld. Bare Manchester United har plukket flere poeng enn Liverpool etter at Kenny Dalglish tok over i januar.

- Du vil alltid være fornøyd med ett poeng borte mot Arsenal, selv med fullt lag. At vi klarte poeng der med de skadeproblemene vi hadde, og når Arsenal kjemper for ligamesterskapet, er et veldig godt resultat. Det viser også hvor god jobb manageren, Steve Clarke og Sammy Lee gjør. Det var et sterkt poeng.

Carragher ble selv båret av banen tidlig i annen omgang, etter at han kolliderte med John Flanagan og ble liggende bevisstløs på bakken.

- Jeg føler meg bedre nå. Det var en skikkelig smell, og jeg var bevisstløs en stund. Men jeg føler meg i fin form nå, og forhåpentligvis kan jeg spille i helgen.

- Det er slikt som skjer. John er entusiastisk og ivrig, og derfor går han etter hver eneste ball. Jeg var akkurat likedan, og er det trolig ennå, ettersom jeg også gikk for ballen. Det er en del av spillet. Jeg har også gitt noen spillere smeller i løpet av min karriere!

Lørdag ettermiddag har Liverpool hjemmekamp mot Birmingham. Et lag som ikke har tapt noen av sine fire siste kamper på Anfield. Faktum er at Liverpool ikke har slått Birmingham siden mai 2004. Det er en statistikk Carragher håper å rette på.

- Birmingham er et godt lag. Alex McLeish har gjort en god jobb. Det er alltid tøft å spille borte mot dem, men heller ikke hjemmestatistikken vår mot dem er noe særlig å skryte av. Det er noe vi ønsker å rette på i helgen. Målet er å ta tre poeng.

- Vi trenger poengene, for vi kjemper om en plass i Europa. Birmingham kjemper for å unngå nedrykk. Det blir en tøff kamp, og jeg er sikker på at det ikke vil bli lett i helgen. Men jeg tror vi kan få hull på et hvert lag. Det handler om å levere varene på kampdagen. Klarer vi å spille like bra som mot Manchester City i vår siste hjemmekamp, tror jeg det vil holde.

- Det var stort for Birmingham å slå Arsenal i ligacupfinalen. For noen få uker siden var Birmingham i en posisjon jeg normalt sett ikke assosierer dem med, nær nedrykksstreken, men de har klatret på tabellen etter den tid. Det er et lag du ikke tror vil gå ned, for de har en veldig god hjemmestatistikk. De er veldig gode defensivt, veldig vanskelige å slå, og gir alle lag de møter en tøff kamp.