Gir ikke opp ligagulldrømmen

Jamie Carragher kommer ikke til å gi opp håpet om å vinne tittelen før han legger opp. Tror det nå er vanskeligere enn noen gang, med så mange klubber helt i toppen.

Jamie Carragher har spilt 668 kamper for Liverpool (463 i ligaen) siden sin debut, og har vunnet alt på klubbnivå utenom ligatittelen. Forsvareren nekter å gi opp håpet om å vinne en ligatittel før han legger opp.

- Jeg kommer ikke til å slutte å håpe og tro, men jeg er realistisk nok til å innse at tiden renner ut for meg for å vinne den. Det er hardere å vinne tittelen nå enn det noen gang har vært før. Selv å komme blant de fire beste er tøffere enn noen gang nå, sier visekapteinen i et intervju med Daily Mirror.

- Da jeg først slo gjennom på førstelaget i 1996 var United det topplaget alle ønsket å slå. Arsenal presset dem mer enn noen, og så var det oss og Leeds blant topp fire.

- Da Roman Abramovich kom til Chelsea og åpnet lommeboken forandret det fotballen helt. Det gjorde det enda hardere for oss å vinne ligaen, på grunn av summene de brukte. Nå har Manchester City tatt det Chelsea gjorde til enda et nytt nivå. Og Tottenham har også blitt et lag du må regne med under Harry Redknapp.

- Så i stedet for at du har tre eller fire klubber som kan utfordre så er det nå fem eller seks. United fikk nummer 19 forrige sesong, og det var vondt for alle som har forbindelser med Liverpool. Men vi kan ikke bare sitte der og håpe de ikke vinner en til. Dersom vi ønsker å stoppe dem fra å være mestere så er den beste måten å gjøre det på å vinne den selv.

- Det er det samme som med Champions League. Jeg vil ikke sitte her om 10 år og snakke om at United har vunnet flere europacuper enn oss. Det beste er å kvalifisere seg og vinne den igjen!

- Det har gått for lenge for en klubb som Liverpool uten å vinne ligaen, men vi kan ikke bli besatt av dem på den måten de var av oss tidligere da de ikke klarte å vinne tittelen. Var det 26 år de gikk uten? Vi får gjøre det vi kan så vi ikke slår den rekorden, og i mellomtiden rykket de også ned. Jeg tror ikke det noen gang vil skje med Liverpool, og de kan du sitere på meg på!

- For å være ærlig så har jeg uansett hatt en fin karriere. Det viktigste er ikke Jamie Carragher, det er Liverpool Football Club.