Henderson ledet England til uavgjort

Mot spillets gang greide England å utligne mot slutten i åpningskampen mot Spania. Jordan Henderson bar kapteinsbindet den siste halve omgangen.

Englands lag: Fielding, Walker, Bertrand, Smalling, Jones,Mancienne (Rodwell 67), Henderson, Cleverley (Sinclair 81), Rose (Lansbury 67), Welbeck, Daniel Sturridge

Spania:
De Gea; Montoya, Botia, Alvaro Dominguez, VillaRosello; Thiago Alcantara, Javi Martinez, Herrera (86); Mata, Adrian (Parejo 72), Jeffren (Bojan 80)

Spania dominerte fullstendig midtbanespillet i store perioder av denne kampen i Herning, men uten å skape alt for mange sjanser mot et solid midtforsvar og defensiv midtbane hos England.

Det stod derfor "bare" 1-0 da engelskmennenes beste spiller, høyrebacken Kyle Walker, kom på et av sine raid og spilte inn til Welbeck inne i midten. Spissen fikk tid til å snu seg og sette inn en overraskende utligning etter 88 minutter. Reprisene viste at målet skulle vært avblåst for offside.

Annulert skulle imidlertid også åpningsmålet til Spania vært, da Herrera brukte hånden etter 14 minutter til å sette inn ballen ved bortre stolpe etter en corner.

Jordan Henderson spilte sentral midtbane sammen med Mancienne. Han arbeidet hardt og brøt fint en del ganger, men mot et ballsikkert og teknisk spansk lag ble duoen sittende veldig dypt. Henderson ble derfor aldri involvert særlig i det offensive spillet. Michael Mancienne ble byttet ut med Jack Rodwell halvveis ut i omgangen, og overlot da kapteinsbindet til Liverpool-spilleren.