Kenny hyller Carra

Kenny Dalglish benyttet anledningen til å hylle visekaptein Jamie Carragher under dagens pressekonferanse på Melwood. Ellers uttalte han seg om lagets form og om Wigan-kampen.

Jamie Carragher var tilbake på banen etter sin langvarige skulderskade, i forrige helgs 1-0 seier over Chelsea. Man kunne ikke tro at midtstopperen ikke hadde spilt kamp siden november.

- Han har en fantastisk innflytelse i denne klubben. Når han er ute på banen har han enda mer innflytelse. Han var fantastisk sist søndag. Han fortjener honnør for måten han gjennomførte kampen på. Det sier litt om hvor profesjonell han er, og hvilken respekt han har for kroppen sin og hvor mye som kreves for å gjennomføre en fotballkamp. Sportsvitenskapsfolkene skal også ha skryt for at han klarte å gjennomføre matchen, da det var en god stund siden han spilte sin forrige kamp. Det skulle du aldri ha trodd, uttalte Dalglish.

- Carra har kanskje vært klubbens beste forsvarer i mange år. Det er vanskelig å si noe originalt om en kar som er 33 år gammel. Han er alt det folk sier han er. Han er svært viktig for denne fotballklubben, og han vil være svært verdifull for oss i tiden som kommer.

Journalistene ville at Dalglish skulle sammenligne Carragher med radarparet Alan Hansen og Mark Lawrenson fra sine egne dager som aktiv spiller.

- For meg fremstår Carra som bedre enn Hansen og Lawrenson fordi han spiller nå. De kan ikke spille nå, fordi de er over 50 år gamle, kom det tørt fra manageren.

- Jeg tror alle kjenner til den respekten og beundringen jeg føler for Jamie Carragher. Det er likedan med alle andre Liverpool-fans. Han har vært en fantastisk tjener for klubben, og kan være stolt av seg selv og det han har gjort for klubben. Man må langt tilbake i tid for å finne en bedre forsvarer enn Carra i klubben. Vi er heldige som har han er, og vi er heldige at han er så sterkt bundet til klubben.

- Carra og Steven er fantastiske tjenere for denne fotballklubben, og flotte folk å omgås med, det være seg ute på banen eller på treningsfeltet. Jo oftere de er på banen, jo viktigere er de for klubben.

- Vi har en spillertropp her som er kapable til å oppnå flotte ting på fotballbanen, og det er hva vi forsøker å gjøre. Vi vil prøve å få dem til å stå sammen, slik at de kan spille opp mot sitt beste.

På lørdag er det altså Wigan som gjester Anfield. Dalglish håper å sørge for at ingen av spillerne har mistet bakkekontakten etter fire strake seire, hvor man samtidig har unngått baklengsmål.

- Vi har vunnet fire kamper, så vi beveger oss i riktig retning, og det er hva vi ønsker å gjøre. Som vi har sagt før, så befant denne fotballklubben seg i en posisjon ingen ønsket at den skulle være i. Nå har vi hatt fire gode resultater, fire kamper uten å slippe inn mål, men det gir oss ikke poeng i lørdagens kamp mot Wigan. Vi må bygge videre på det vi har oppnådd. Selv om vi har vist bedre form, betyr ikke det at vi er der vi skal være ennå. Vi ønsker å holde det gående. Fortsette på samme måte som vi har gjort en stund nå.

- Det er mye triveligere å vinne kamper enn å tape dem, og det er hva jeg fokuserer mest på. Det er morsommere for alle når vi vinner.

- Jeg tror det er viljen og oppofrelsen til spillerne som har gitt oss de gode resultatene. Måten spillerne har agert på etter at jeg kom inn, har vært fantastisk. Vi setter stor pris på innsatsen, oppofrelsen og respekten de har vist klubben og staben de har jobbet sammen med. Fortsetter det slik, vil vi vinne flere kamper.

Wigan vant 4-3 over Blackburn på hjemmebane i sin siste kamp, men er fortsatt under nedrykksstreken. Dalglish insisterer på at Liverpool ikke vil ta noe for gitt på lørdag.

- Jeg tror de er skuffet over hvor de befinner seg på tabellen. De vil slite med de samme problemene som alle andre klubber denne uken, med at spillere har vært borte i forbindelse med landskamper. De vi også sitte og vente for å se hvilke spillere de har tilgjengelig til kampen. Dette er en vanskelig uke for alle.

- Du viser respekt overfor alle lag i Premier League, og vi tar ikke for gitt at vi skal vinne noen kamp. Vi må jobbe veldig hardt for å vinne denne kampen.

- Wigan spilte en fantastisk kamp mot Blackburn sist helg, og vi vet at vi kommer til å møte tøff motstand. Vi vil vite alt om dem, og vi vil nøye vurdere hva som er best for oss. Vi vil vise dem den respekten de fortjener, men det viktigste for oss er at vi selv gjør de riktige tingene. Det er vanskelig etter landskamper, når du kun har en treningsøkt før du skal spille kamp. Vi må sørge for at vi selv er skikkelig forberedt og fokusert på kampen. Vi vil vise Wigan den respekt de fortjener.

- Du møter mange ulike spillestiler i Premier League, og du må håndtere dem alle. Vi må håndtere det uansett hvilken måte de velger å spille på. Vi vil kjempe, men først og fremst må vi fokusere på selv å gjøre det som er riktig. Våre prinsipper for hvordan fotball skal spilles er ulike mange andre sine prinsipper, men det betyr ikke nødvendigvis at vi har rett og andre feil.

- Vi må bare spille på vårt vis, og så får Wigan spille på sitt vis. Jeg vet ikke om deres spillestil passer oss eller ikke. Det finner vi ut på lørdag.

- Du yter ikke ditt beste for klubben din dersom du går rundt og bekymrer deg for motstanderen. Som jeg har sagt tidligere, så viser vi motstanderen respekt uansett hvem det er som kommer hit. Men vi har langt mer respekt for våre egne spillere, og legger langt mer vekt på hvordan vi selv spiller enn hvordan motstanderen spiller.