Liverpool U18 - Southend U18 9-0

Fem scoringer av den glimrende Raheem Sterling var kampens store beholdning. Conor Coady, Stephen Sama, Adam Morgan og Toni Silva kom også på scoringslisten. De røde klare for kvartfinale hjemme mot enten Man Utd eller Newcastle.

Kapteinen Conor Coady (bildet) leder ut et lag som vil være favoritter til å nå kvartfinalen i FA Youth Cup.

Mannskapet til Rodolfo Borrell har spennende typer ved siden av Coady som Suso, Raheem Sterling samt scouser-backene Robinson og Flanagan.

Michael N'Goo er ute med skade og Andre Wisdom er heller ikke blitt klar. Tomålscorer fra forrige rundekamp, islandske Kristjan Emilsson, er også ute med skade.

Hvem som avanserer til kvartfinalen og et møte mot Manchester United eller Newcastle vil bli avgjort i kveld, ved ekstraomganger og straffespark om nødvendig.

Liverpool: Belford; Flanagan, McGiveron, Sama, Robinson; Coady, Roddan; Suso (Banton 64), Adorjan (Silva 46), Sterling; Morgan (Sumner 46).
Reserver: Stephens, Regan.

Southend: Bentley, Furlong, Barcutt, Iorta (Hyland 65), Nesbitt, Smith, Stevens, Woodyard, Okai (Auger 77), Abdellah (Della-Verde 49), Ofari-Acheampong

1.omgang:

Som ventet er manager Kenny Dalglish på plass på Anfield.

2.min: Liverpool får kampens første corner foran The Kop, men gjestene får blokkert et skuddforsøk inne i feltet.

9.min: Adorjan tar et frispark fra god posisjon like utenfor 16-meteren, men skudd/innlegg går over og utenfor. Dårlig utnyttet.

Liverpool har kommet fram på begge flankene et par ganger ved Suso og Sterling, men uten helt å komme til sjansene.

15.min: Sterling går innover fra sin venstrekant, men skyter over da han prøver å bende ballen inn i det bortre hjørnet.

17.min: Det første angrepet til Southend er farlig, med Liverpool redder på streken.

18.min: 1-0 RAHEEM STERLING - Rett fra angrepet til gjestene slår keeper Belford langt, ballen spretter over forsvaret til Southend og lynkjappe Sterling smetter igjen og avslutter pent nede ved stolperoten.

21.min:
2-0 RAHEEM STERLING - Lille Raheem er på farten igjen, da han forserer inn fra venstre, går forbi et par forsvarere, før han nydelig sender ballen inn ved bortre stolpe.

23.min:
Straffespark da Adam Morgen blir felt helt ute på kanten av feltet.

24.min: 3-0 CONOR COADY - Kapteinen er sikker som banken fra merket og sender ballen kontant opp i nettaket.

28.min:
Smith skyter et par meter utenfor, fra om lag 20 meter, for Southend.

31.min: Sterling går forbi sin back Furlong for n'te gang, men et bra innlegg er noen centimetere for høyt.

35.min: 4-0 RAHEEM STERLING - Sterling fullfører sitt hattrick da han igjen forserer innover, og avslutter med et nydelig skudd i hjørnet.

36.min:
5-0 STEPHEN SAMA - Den store midtstopperen setter inn nummer fem da han stanger inn en corner fra Adorjan.

40.min:
Nydelig og dypt innlegg fra Sterling, og Morgan er svært nære ved å gjøre nummer seks med hodet.

45.min: Bra langskudd fra Southend og Stevens, men like over.

45+1.min: Furlong er gått lei av å bli rundlurt av Raheem Sterling, og får gult da han meier ned kvikksølvet.

45+2.min: 6-0 ADAM MORGAN - Ny dødball fra Adorjan, et frispark, og denne gang er det spissen Morgan som får pannebrasken på ballen.

Etter et første kvarter hvor de røde først truet med Flanagan og Suso ute på høyresiden, og så med Raheem Sterling på venstre, var det nesten Southend som scoret på en kontring. Et langt utspill rett etter ble så brutalt utnyttet av lille Sterling, og siden har det meste dreid seg om gutten som ble 16 år rett før jul. Han har gjort sin back fullstendig svimmel, slått gode innlegg, og ikke minst gjort to flotte mål til for et hattrick foran The Kop på mindre enn 20 minutter. Effektive Liverpool har i tillegg storkost seg og gjort ytterligere mål ved Conor Coady på straffe, og to headinger etter corner fra Sama og Morgan.

46.min:
Borrell har latt Adorjan og Morgan være igjen i garderoben i pausen, og latt Silva og Sumner få sjansen.

49.min: En presset Sama header en corner over.

49.min: Southend gjør et bytte - Della-Verde inn for Abdellah.

50.min: Sterling går innover og skyter igjen, men denne gangen noen centimetere på feil side av stolpen.

53.min: Suso inn til Toni Silva, men keeper får ei hånd på skuddet fra god posisjon.

56.min: 7-0 RAHEEM STERLING - Ta fram blåpapiret! Sterling danser igjen, men avslutter denne gang med et lavt skudd i det nærmeste hjørnet.

64.min:
Benton kommer inn for Suso hos Liverpool.

65.min: Southend gjør et bytte til, Hyland inn for Iorta.

69.min:Banton forserer langs dødlinja, legger tilbake til Sumner, men forsøket treffer stolperoten.

70.min: Sterling vinner ballen, kommer til linja og slår en god cross. Silva header like over.

76.min: Southend har et brukbart skudd ved midtstopper Barcutt.

77.min: Southend gjør sitt siste bytte, Auger inn for Okai.

81.min: Sumner skyter fra 20 meter, men en liten meter utenfor den bortre stolpen.

84.min: Centimetere fra at Sama scorer selvmål, da han foretar et desperat forsøk på klarering foran spissen til Southend.

85.min: 8-0 RAHEEM STERLING - Denne gang fra høyre, utstoppelige Raheem Sterling skjærer innover og setter ballen klinisk inn ved bortre stolpe.

88.min:
Auger lurer Robinson, som neste gir bort et straffespark, men avslutter rett på keeper. Southend har aldri gått sure til tross for massakren, all ære til dem for det.

90.min: 9-0 TONI SILVA - Flanagan, til Banton, til Silva som avslutter med et pent og lavt skudd.

Sluttrapport: Dette ble et supershow av Raheem Sterling, og brakte tilbake minner om en 16 år gammel Michael Owen som herjet i den nasjonale juniorcupen. Fem flotte scoringer ble det av den lynkvikke spilleren som kvalifiserer også til cupen de to neste årene. Noe sier oss imidlertid at han er med i en helt annen tropp da. Etter tre kjappe scoringer midtveis i 2.omgang var det bare å pøse på for Liverpools lovende unggutter, som også har spillere som Andre Wisdom og Michael NGoo å dra opp av ermet. Mens man sløste med sjansene mot Crystal Palace i forrige runde var unggutta i dag effektive foran Kenny Dalglish og hans trenerteam. Vi gleder oss til fortsettelsen!