Med Shearer som forbilde

Andy Carroll er klar over at mange sammenligner ham med Duncan Ferguson, men selv prøver han å kopiere Alan Shearer. Geordien mener det er fullt mulig å kapre femteplassen i Premier League, og tror på seier mot Arsenal.

- Jeg pleide alltid å studere Alan Shearer. Jeg hadde sesongbillett på St James' Park, og jeg og søskenbarnet mitt fulgte alltid med Shearer når han spilte. Antallet mål han gjorde var helt utrolig. Jeg ser opp til ham. Han var min helt, avslører Carroll overfor Liverpool Daily Post.

- Alle sammenligner meg med Duncan Ferguson, men jeg har ikke alltid vært høy. Jeg var ganske liten som ung gutt, men vokste ganske mye relativt sent. Før var jeg ikke storvokst spiss. Jeg pleide å følge mer med på hva Shearer gjorde enn hva Ferguson gjorde.

- Shearer gjorde noen utrolige mål, og det var grunnen til at jeg konsentrerte meg om å følge med på hva han gjorde. Han var utrolig. Jeg tror han scoret halvparten av målene sine med beina, og den andre halvparten med hodet, og det mener jeg at jeg selv også er i stand til.

Ser man bort i fra de årene Liverpool var utestengt fra Europa etter Heysel-tragedien, så er det kun tre sesonger siden 1964 hvor de røde ikke har kvalifisert seg for europacupspill. Carroll håper at neste sesong ikke skal bli den fjerde i rekken.

- Det er noe vi alle har i tankene. Alle ønsker å kapre femteplassen, og alle vet at vi er kapable til det. Vi må bare jobbe hardt og forsøke å ta tre poeng hver eneste uke. Forhåpentligvis vil Tottenham få en downperiode.

- Alle spillere ønsker å spille i Europa, og når du kommer til en klubb som Liverpool forventes det av deg. De andre spillerne på laget ønsker å spille i Europa like mye som jeg gjør. Det eneste vi kan gjøre er å jobbe så hardt som vi kan for å greie det.

Liverpool står foran en tøff oppgave mot Arsenal på Emirates kommende søndag, men Carroll frykter ikke The Gunners. Han har nemlig gjort mål mot dem på Emirates tidligere denne sesongen, for Newcastle.

- Alle på Newcastle-laget spilte bra den dagen. Vi måtte jobbe hardt for å være tett oppi dem. På den måten sørget vi for at de ikke fikk rom og tid med ballen. Vi vet hvor gode Arsenal kan være dersom de får tid og rom.

- Scoringen min er hva jeg husker best fra kampen mot dem. Joey Barton la et flott innlegg. Det var noe vi hadde øvd på under treningene i forkant av kampen. Han la den akkurat hvor jeg ønsket den, og keeper ble usikker på om han skulle komme ut eller ei. Jeg nådde ballen først og satte den i nettmaskene.

- Det er ingen grunn til at Liverpool ikke skal kunne vinne på Emirates. Alle på laget har tro på at vi skal slå Arsenal.

Carroll hadde nummer 9 i Newcastle, og er glad han fikk fortsette med det trøyenummeret i Liverpool.

- I Newcastle var nummeret ledig, og det var nummeret jeg ønsket å ha på ryggen, så jeg spurte om jeg kunne få den trøyen. Når jeg fikk den, var det et stort øyeblikk for meg. Jeg har stor respekt for Chris Hughton, som lot meg få det nummeret i min første hele sesong i Premier League. Men jeg tror jeg fikk vist hva jeg kan.

- Trøye nummer 9 betyr mye både i Newcastle og Liverpool. Når jeg kom til Liverpool og fikk samme trøyenummer, var det bra for meg. Dette er en flott klubb, og det har vært så mange legender som har båret nummer 9 på ryggen tidligere. Forhåpentligvis kan jeg innfri forventningene som følger med dette nummeret, slik at navnet mitt kan føyes til den listen.