Mindre sjanse for å komme til EL med sjetteplass

Birmingham og Arsenal røk i ettermiddag ut av FA-cupen, og Birminghams exit betyr at det er mindre sjanse for at laget som kommer på sjetteplass i Premier League kvalifiserer seg for Europa League gjennom sin ligaplassering.

Bolton og Manchester United ble i dag klare for semifinalen i FA-cupen, på bekostning av Birmingham og Arsenal. Og spesielt allerede Europa League-klare (som vinner av ligacupen) Birminghams tap for Bolton var et skudd for baugen for Liverpools sjanser til å spille europacup neste sesong.

En FA-cupfinale mellom byrivalene fra Manchester er det scenarioet som akkurat nå gir laget som ender på sjetteplass i Premier League størst forhåpninger om spill i neste års Europa League. Det betinger at begge Manchester-lagene blir blant de fem beste i ligaen.

Et annet scenario som vil føre til at laget på sjetteplass i ligaen får spille Europa League neste sesong, er at Manchester City ender på femteplass i ligaen og vinner FA-cupen. Da spiller det ingen rolle hvem finalemotstanderen er.

Manchester City spiller sin kvartfinale i FA-cupen i morgen, og har der hjemmekamp mot Reading. I den siste kvartfinalen møtes Stoke og West Ham.

Fra et Liverpool-synspunkt må man nå krysse fingrene for at City slår Reading i morgen, og aller helst går helt til finalen og vinner den. Det vil utvilsomt også være en fordel for Liverpools Europa League-sjanser at City unngår byrival United i semifinalen. Trekningen av semifinalene i FA-cupen foretas klokken 17.00 i morgen ettermiddag, altså før Citys kvartfinale mot Reading.

Lagene har fått følgende kuler i trekningen:
1 Stoke eller West Ham
2 Manchester City eller Reading
3 Bolton
4 Manchester United

Det vil med andre ord øke Liverpools sjanser til europacupspill neste år om kule 2 ikke trekkes mot kule 4 i morgendagens semifinale-trekning på Wembley.

Liverpool har imidlertid fortsatt skjebnen i egne hender når det gjelder Europa League-spill til neste sesong. De kan kvalifisere seg for Europa League gjennom enten å gå hele veien til årets finale i Dublin og vinne den, eller ved å kapre femteplassen i Premier League. Per i dag ligger de røde seks poeng bak Tottenham på femteplass, men har spilt en kamp mer enn London-klubben. Liverpool har ni kamper igjen å spille, Spurs har ti.

Det kan gå mot en særdeles spennende avslutning på sesongen, og vi bare minner om at Liverpool har hjemmekamp mot nettopp Tottenham i nest siste serierunde.