Popplewell skaper harme

Sir Oliver Popplewell, som ledet den offentlige etterforskningen etter Bradford-brannen i 1985, har skapt harme på Merseyside etter at han i et brev til The Times ber Hillsborough-familiene slutte med «konspirasjonsteoriene» sine og komme seg videre i livet.

Den pensjonerte juristen skrev følgende til The Times:

«Innbyggerne i Bradford utviste stille verdighet og stort mot. De gikk ikke rundt med konspirasjonsteorier. De ba ikke om stadig nye undersøkelser. De gravla sine døde, trøstet de etterlatte og tok seg av de skadede. De ble enige om en fornuftig erstatningsordning, og kom seg videre i livet. Kanskje er dette noe Hillsborough-familiene kan lære av?»

Dette har ikke uventet skapt sterke reaksjoner på Merseyside.

- Hvor ufølsom må man ikke være for å skrive slikt tøv? Å sammenligne med andre tragedier bare fordi disse er fotballrelaterte, som om de har noe felles bare fordi de hendte på en fotballstadion, er helt utrolig, uttaler parlamentsmedlem Steve Rotheram.

- Var det noen som drev med konspirasjoner etter brannen i Bradford? Beskyldte regjeringen Bradford-fansen for å sette fyr på stadion med vilje? Dette viser hvordan folk helt i toppen av systemet fortsatt demonstrerer fordommer og uvitenhet.