Potensiell eierkonflikt i Europa League

Dersom Liverpool kvalifiserer seg til neste års Europa League, kan det bety at Roma blir kastet ut av turneringen. Det melder The Guardian.

Boston-forretningsmannen Thomas DiBenedetto er nemlig i ferd med å kjøpe seg inn i AS Roma. DiBenedetto eier også en andel i Fenway Sports Group, og UEFA sitt regelverk sier at man ikke kan ha eierinteresser i to klubber som deltar i samme turnering.

Per dags dato ligger Roma an til å kvalifisere seg til neste års Europa League. Dersom Liverpool skulle gjøre det samme, kan det altså bety trøbbel.

Dersom begge klubber kvalifiserer seg for turneringen, kan UEFA hevde at integriteten til turneringen står på spill dersom DiBenedetto har eierinteresser i begge klubbene. I UEFA sitt regelverk heter det at «Ingen individuell person eller enhet kan kontrollere eller påvirke mer enn en klubb som deltar i en UEFA klubbturnering».

Dersom UEFA konkluderer med brudd på dette regelverket, vil det laget som er lavest ranket i europacupene bli kastet ut av turneringen. I dette tilfellet vil det være Roma.

The Guardian har ikke lykkes å få tak i Liverpools pressetalsmann Ian Cotton for en kommentar til problemstillingen, ei heller Thomas DiBenedetto selv. De har heller ikke fått svar på en e-post sendt tiil FSG.