Speiderdelegasjon til Kina

Liverpool FC melder på sine offisielle nettsider at de i dag sendte en delegasjon med speidere til Kina, for å forsøke å skaffe seg en oversikt over de beste unge talentene på det asiatiske markedet.

Delegasjonen, som blir ledet av akademiets rekrutteringssjef Stuart Webber, skal oppholde seg seks dager i Asia, hvor man blant annet vil studere to spillere som skal til Liverpool på prøvespill, i en U17-turnering. Man vil også forsøke å knytte kontakter med det kinesiske fotballforbundet.

- Dette er en fantastisk mulighet både for meg selv og klubben. Turen kommer i kjølvannet av at førstelaget la deler av sesongforberedelsene til Kina. Vi følte at det var behov for at vi dro å så på noen spillere. Det skal spilles en turnering der borte, og vi ønsker også å bruke litt tid sammen med folk i det kinesiske fotballforbundet, uttaler Webber.

- Det handler om å knytte kontakter mellom Liverpool og det som potensielt er et fantastisk marked for oss. Det ville vært storartet om vi kunne få en spiller fra den delen av verden på førstelaget en dag. Vi har millioner med supportere der borte, så det er viktig at vi speider i det området akkurat som i resten av verden, legger han til.

- Vi har tro på at vi vil finne en spiller der borte en dag, og det er viktig at vi øker innsatsen vår der nå.

Liverpool har allerede begynt å kartlegge det asiatiske spillermarkedet, og to koreanere fikk trene på akademiet i Kirkby i mai. Duoen holdt ikke den standarden man er ute etter ved akademiet, men Webber føler det er svært viktig at talenter fra denne delen av verden får prøve seg i Kirkby.

- Vi har allerede ordnet det slik at to unge kinesere skal komme til oss på prøvespill, og jeg er veldig spent på å se dem i aksjon i deres egne omgivelser senere denne uken. Vi skal så hente dem til Kirkby i september, hvor vi kan se på dem og se hvordan de håndterer vår spillestil.

- Dette er veldig spennende, og forhåpentligvis oppdager jeg at det er enda flere spillere der borte som vi må hente over hit for å se nærmere på. Dette har potensial til å bli et svært spennende prosjekt for klubben.