Takker det medisinske støtteapparatet

Steven Gerrard er meget takknemlig for støtten han har fått fra Liverpools medisinske stab i sin lange rehabilitering etter lyskeoperasjonen. Fysioterapeut Chris Morgan var sågar med når familien Gerrard dro på ferie til Porutgal i sommer.

- Den medisinske staben har vært utrolige. Doktor Zaf Iqbal har enten vært med meg eller i kontakt med meg på telefon hver eneste dag de siste fem månedene. Chris Morgan har i bunn og grunn kjørt hele rehabiliteringsopplegget mitt sammen med Rob Price. Jeg står i stor takknemlighetsgjeld til disse tre, men spesielt Chris. Han er en ung fysioterapeut, som kanskje blir regnet som den fjerde på rangstigen blant fysioterapeutene i klubben, men for meg fremstår han som den beste fysioterapeuten vi har, uttaler Gerrard til Liverpool Echo.

- Jeg har jobbet med mange fysioterapeuter opp gjennom årene, både i denne klubben og med landslaget, og Chris er den beste jeg noen gang har gjort større rehabiliteringsarbeide sammen med. Han har vært fantastisk, og fortjener mye skryt for å ha fått meg i form igjen. Chris har vært med meg siden operasjonsdagen i april. Han har besøkt alle sykehusene og snakket med alle legene, for å høre alles mening om skaden.

- Vi har hatt små tilbakeslag, og jeg har ringt ham både klokken ett og to på natten. De siste fem månedene har vært en berg og dalbane, men han har vært der for meg hele tiden, og har hjulpet meg gjennom dette.

- De siste ukene har jeg jobbet med fitness-trenerne Darren Burgess og Jordan Milsom, og de har slitt meg fullstendig ut. Treningsopplegget de har hatt for meg har vært strålende.

- Støtten jeg fikk mens jeg var på sykehuset med infeksjon betydde også mye for meg. Eierne, Damien Comolli, Kenny Dalglish og spillerne kom på besøk. Det fikk meg på fote igjen etter det tilbakeslaget.

Gerrard innrømmer at fjorårssesongen var den tøffeste i hans karriere. Han fikk bare 24 kamper for klubben på grunn av skadene. Blant annet spilte han bare seks kamper under Kenny Dalglish.

- Jeg var aldri helt skadefri da jeg spilte under Kenny i vår. Ja, vi slo Chelsea, men jeg slet med skaden. Jeg kjempet meg gjennom det, og tok en dag om gangen, en uke om gangen, med lysken min. Nå ønsker jeg å komme tilbake og gi 100% for Kenny. Jeg ønsker å levere en topp-prestasjon for ham for aller første gang, få et mål og en seier for manageren.

- Jeg befinner meg i grunnen i en preseason-situasjon nå. Jeg vil være tilbake i full trening med resten av laget i neste uke, og alt er positivt.

- Manageren må ta avgjørelsen når jeg er i fysisk god nok form til å spille. Jeg er en spillertype som kommer ganske raskt i form igjen etter skader. Det handler bare om å få gjort unna noen treningsøkter og få litt kamptrening.