Valgets kvaler for Dalglish

En bra kamp i Brighton har økt konkurransen om plassene. Kenny Dalglish innrømmer at noen av de som spilte i Carling Cup styrket sine sjanser.

I forhold til startoppstillingen mot Tottenham var det syv nye navn blant den elleveren som var med fra avspark i Brighton. En kan hevde at de fleste av disse meldte seg på til en plass på laget mot Wolves.

I forsvaret kom Martin Kelly, Sebastian Coates og Jack Robinson inn. Kelly fikk vist at han holdt en hel kamp, og forventes å erstatte Martin Skrtel på høyrebacken. Skrtel på sin side er ferdig med suspensjonen, men ventes å knive med Coates om en plass i midtforsvaret heller enn å fortsette på backen hvor han var svak mot Spurs. Med Daniel Agger skadet vil Dalglish måtte ta en avgjørelse hvem han skal ha som duo blant Skrtel, Sebastian Coates og Jamie Carragher fremover. På venstrebacken vil Luis Enrique være tilbake etter en gjesteopptreden av unge Robinson.

Jay Spearing kom inn for suspenderte Charlie Adam som partner for Lucas sentralt på midtbanen, og kan være en utfordrer for skotten som har hatt en noe blandet start på sin karriere i helrødt.

De som imponerte mest av de som kom inn og fikk sjansen mot Brighton var nok likevel Craig Bellamy, Dirk Kuyt og Maxi Rodriguez. Sammen med Luis Suarez var de med og skapte mye godt angrepsspill. Ikke minst Bellamy, som var Liverpool beste spiller og blir vanskelig å komme utenom for Dalglish. Pålitelige Kuyt la også inn en god søknad, mens Maxi vil kunne gjøre en jobb på flanken enten en spiller med fire eller tre mann bak spissen eller spissene.

- Jeg tok ut det laget fordi jeg ønsket å vinne kampen og fordi vi ønsker så mange spillere som mulig i form og tilgjengelig for laget, forklarer Kenny Dalglish til Liverpool Echo om det mannskapet som slå Brighton 2-1.

- De som spilte gjorde alt de kunne for å hjelpe sin egen situasjon og som gjør det vanskelig for meg å ta ut laget. Det er hva vi ønsker.

- Vi har ikke et lag, vi har en tropp og det er ganger hvor spillere vil spille og ikke spille. Noen ganger vil du være heldig og noen ganger uheldig.

- Denne fotballklubben er større og viktigere enn noen enkeltpersoner, inkludert meg selv, og jeg er sikker på at spillerne forstår det.

- Maxi er en meget intelligent fotballspiller, svarer manageren på et direkte spørsmål om argentineren. – Jeg har tidligere sagt hvor god han er og hva han har bidratt med. Maxi har ikke noe å bevise overfor noen.