- Carroll og jeg er i ferd med å finne tonen

Luis Suárez liker å spille sammen med geordien.

Suárez dannet angrepsduo med Andy Carroll i generalprøven mot Brighton, og begge tegnet seg i målprotokollen mot Championship-laget.

Carroll har tidligere uttalt at han tror partnerskapet mellom ham og Suárez er i ferd med å klikke. I dag følger Suárez etter, og uruguayaneren roser spisskollegaen. Men han medgir at duoen fikk en treg start sammen.

- Det er alltid vanskelig å komme til en ny klubb og gjøre seg vant til en ny spisskollega, som spiller på en annen måte. I begynnelsen gikk vi på de samme løpene, og vi slet kanskje med kommunikasjonen også. Men i de seneste kampene, har vi gjort vårt beste for å kombinere godt. Vi vet at vi kan hjelpe laget, sier Liverpool-spissen til klubbens offisielle nettsted.

Suárez mener skadene sørget for at Carroll fikk en treg start i Liverpool-trøya.

- Se på de siste kampene. Jeg synes de er de beste kampene vi har hatt sammen. Vi prøver å kombinere med hverandre hele tiden, og alle vet hvilken klassespiller Andy er. Han er en toppspiller, men han var skadet i begynnelsen av karrieren her. Det er aldri lett å spille med smerter - spesielt ikke for en spiss - og det er også vanskelig å bli helt klok på hva manageren og medspillerne krever av deg.

6-1-seieren mot Brighton ga laget selvtillit foran cupfinalen.

- At vi vant så overbevisende, er et tegn på at vi er i god form og at vi er sultne. Men man må likevel huske på at en finale er en finale. Det er en enkeltkamp, og Cardiff vil ikke være noe annerledes enn oss. De kommer til å gi alt, som om det var deres siste kamp. Finaler er alltid helt forskjellige fra øvrige kamper, sier Suárez.

Den uruguayanske landslagsspilleren har scoret to ganger på tre kamper siden han returnerte fra suspensjon i begynnelsen av februar.

- Det er viktig for alle spillere, men spesielt for spisser, å score mål. Men jeg er aller mest interessert i å hjelpe laget. Det gjelder både meg og Andy. Heldigvis klarte vi begge å score mot Brighton. Det er positivt at begge spissene scorer i en kamp, men det er viktig å huske på at vi har andre klassespisser i klubben. Dirk Kuyt og Craig Bellamy kan også spille på topp, poengterer han.

25-åringen kan ikke vente med å løpe ut på Wembley.

- Man forbereder seg annerledes til kamper som dette. Dagen virker endeløs, og man kan ikke vente med å komme i gang med kampen. Man må forsøke å tenke på andre ting. Når det er tid for avspark, handler det om å ikke tenke på noe annet - bare fokusere på hva man kan utrette på banen. I dagene før kamp må man tenke på hvordan man skal hjelpe laget, fordi man vinner trofeer som gruppe - ikke som enkeltspillere, sier han.

Luis Suárez innrømmer at han har sommerfugler i magen.

- Man har mye nervøs energi i kroppen før en finale - mer enn før vanlige kamper. Det gjør deg enda mer oppspilt. I finaler får man ikke to sjanser. Alt handler om å gi 100 prosent hele kampen igjennom.

Angrepsspilleren gleder seg til å spille på Wembley.

- Jeg ser veldig frem til å spille på Wembley for første gang. Det er ikke lett å få sjansen til å spille på en slik stadion. Å spille der i en finale for Liverpool; det er det jeg drømte om som liten. Nå har jeg fått muligheten, og jeg skal gjøre mitt ytterste for å nyte dagen, sier Suárez.

Uruguayaneren er opptatt av ikke å undervurdere Cardiff.

- De kommer fra nivå to, men de har vært i toppdivisjonen tidligere i historien. De har vist hva de er kapable til, ettersom de har slått ut noen gode lag på veien til finalen. I tillegg har de flere gode spillere, så vi vet at vi ikke kan slappe av i ett eneste sekund. Vi er klare over at de ikke kommer til å gjøre det. Jeg synes begge lag bør forsøke å nyte anledningen, og så vinner det beste laget.

- Vi må spille som et lag, og vi må gjenta det vi har gjort i de seneste kampene. Jeg synes det er viktig å understreke at kampresultatet ikke avgjøres av enkeltspillere, men av hele laget.

Angriperen vil vinne trofeet for supporterne.

- Det er seks år siden Liverpool sist vant et trofé. Fansen har ventet lenge på denne dagen, og de har lenge drømt om å vinne noe. Det ville vært veldig fint å vinne for dem. Men vi må heller ikke legge for mye press på oss selv, ved å tenke på hva som kan skje. La oss vente til kampen, og deretter gjøre vårt beste for å gi supporterne noe å juble for. Forhåpentligvis kan vi feire sammen etter kampslutt, sier Suárez.

Liverpool-stjernen bryr seg ikke om hvem som tegner seg på scoringsliten - bare Anfield-klubben går seirende ut av ettermiddagens oppgjør.

- Jeg ville selvsagt elsket å score i en cupfinale, men hvis vi avgjør i det 90. minutt, blir jeg gladere enn alle andre - uansett hvem som scorer. Det spiller ingen rolle hvem som scorer, så lenge Liverpool løfter trofeet. Jeg mener det vil være viktig for oss å vinne et trofé nå. Det blir viktig for resten av sesongen. Vi har store kamper foran oss, og vi må fortsette å kjempe for Champions League-plass. Vi er inne i kampen, så en seier i dag vil definitivt gi oss en selvtillitsboost, avslutter Luis Suárez overfor Liverpools offisielle hjemmeside.