- Intet problem at jeg er lav

Jay Spearing synes ikke det er noe problem å operere på midtbanen i Premier League selv om han er liten av vekst. Scouseren føler han er i ferd med å få sitt virkelige gjennombrudd på Liverpools førstelag.

Et bilde av Spearing i duell med Peter Crouch i forrige helgs FA-cupkamp mot Stoke har vært trukket frem i britisk presse denne uken. Liverpool-spilleren bare trekker på skuldrene av oppstyret.

- Jeg husker jeg gikk opp i en hodeduell, og han bare stod der og headet ballen vekk. Publikum begynte bare å le. Jeg så bildet på Twitter, og jeg visste det ville vekke oppsikt, sier Spearing til The Telegraph.

- Jeg har alltid vært liten av vekst, men jeg har alltid hatt tro på at jeg er god nok til å spille fotball. Jeg tror jeg sluttet å vokse som 16-åring, og jeg vil alltid møte spillere som Fellaini, Crouchy og Zamora. Kanskje bør jeg unngå hodedueller, men at jeg er liten av vekst har aldri bekymret meg, fortsetter han.

- Jeg spilte midtstopper til jeg var 18. Jeg visste jeg kunne lese spillet og spille ball, så jeg tenkte at dersom jeg var god nok ville ikke motspillerne komme nær nok til å skape problemer for meg. Det er selvsagt ingen fordel for meg når ballen er i lufta, men Iniesta, Xavi og Paul Scholes har vist at størrelsen ikke betyr noe dersom du kan spille fotball.

- Da Rafael Benitez ga meg sjansen mot Real Madrid foran 40 000 tilskuere i en Champions League-kamp, forstod jeg at jeg kunne ta det siste steget. Jeg tenkte at da er jeg også i stand til å håndtere kamper i Premier League. Jeg fikk ikke spille regelmessig, og på det stadiet ønsket jeg mer spilletid. Som 21-åring gikk jeg på lån til Leicester. Det var en avgjørelse jeg og Rafa tok sammen. Vi var begge enige om at jeg måtte spille kamper, og kanskje slå igjennom i Championship. Jeg ble voksen i løpet av utlånet i Leicester, og jeg innså hva fotball handlet om. Verdien av tre poeng. Det ga meg en plattform og selvtillit til å spille meg inn på Liverpool-laget igjen.

- Tre ganger trodde jeg at jeg aldri skulle klare det, og at jeg måtte ta turen ned i Championship igjen for å bli bedre. Men heldigvis gikk det ikke slik. Jeg ønsket å bevise overfor alle managerne her, Rafa, Hodgson og nå Kenny, at jeg kunne starte på ny frisk og bli i klubben.

- Jeg føler litt ekstra press fordi jeg er en lokal spiller. Supporterne håper på at en ny Carra eller Stevie skal komme inn på laget. Dersom jeg klarer å oppnå halvparten av det Stevie har gjort, vil jeg være svært stolt. Carra og Stevie er landslagsspillere, store spillere som har vunnet trofeer i klubben. Vi lokale spillere må slå oss frem og vise hva vi duger til, og forhåpentligvis kan vi bli omtalt på samme måte når vi blir litt eldre.

Spearing har lagt merke til at The Kop har begynt å synge hans navn hyppigere og hyppigere.

- Det gir meg mye selvtillit. Det føles som jeg er i ferd med å vinne en kamp. På mange måter representerer det et stort gjennombrudd for meg. Første gang det skjedde var mot Real Madrid, men det var fordi jeg var en unggutt som kom inn og taklet Van der Vaart. Det var mer et klapp på skuldra. Jeg håper at kampen mot Stoke var mitt endelige gjennombrudd, og at jeg nå anses som en viktig del av laget.