- Jeg skjønner hvor stort derbyet er

Brendan Rodgers skal om to dager ut i sitt første byderby som Liverpool-manager. Han sier at han skjønner hva dette dreier seg om, etter å ha sett flere lokaloppgjør mellom Merseyside-klubbene i sine yngre dager.

Foran kampen mot Everton på søndag har Rodgers også hatt noen samtaler med Jamie Carragher og Steven Gerrard omkring lokaloppgjøret.

- Det var interessant å prate med de to om byderbyet, og det står klart for meg at dette er en vidunderlig begivenhet. Jeg var involvert i lokaloppgjøret mellom Swansea og Cardiff, og det var et lidenskapelig derby. Dette er en kamp for supporterne. I Liverpool betyr byderbyet alt, konstaterer Rodgers overfor Liverpoolfc.com.

- Fotball er en livsstil for folk i denne byen. I mange andre byer er sport bare en fritidsaktivitet. Historien og hva vi har oppnådd tidligere i derbysammenheng gir oss virkelig en motivasjon frem mot kampen.

- Jeg har sett flere lokaloppgjør fra Merseyside opp gjennom årene, og mange av dem har vært skikkelige fyrverkeri. Det er mye lidenskap involvert, og det blir intense kamper. Slik bør det også være, da det er dette lokaloppgjør handler om. Men samtidig er det viktig å holde hodet kaldt.

- Jeg har satt masse fotballkamper fra en rekke land, men lokaloppgjørene på Merseyside er de jeg husker best fra ungdomsårene. Dette var kamper jeg alltid så. Det er en kamp alle ønsker å se. Jeg ser virkelig frem til å være midt i denne trykkokeren. Våre spillere er virkelig motiverte, og ser frem til kampen.

- Det handler også om å ta poengene, og vi ser det som en helt vanlig kamp i så måte. En kamp hvor vi kan ta et steg i riktig retning. Det handler om retten til å kunne skryte også, og vi reiser til Goodison og ser virkelig frem til kampstart.

Det har vært masse utvisninger i lokaloppgjørene de siste årene, så dette er ikke kamper for sarte sjeler. Rodgers mener at dommer Andre Marriner vil spille en viktig rolle når det gjelder å kontrollere søndagens kamp.

- Jeg mener at dommeren spiller en viktig rolle i et lokaloppgjør. Historien viser at det har vært mange røde kort i disse kampene, noe som har med typen kamp dette er å gjøre. I helgen håper jeg at vi omsider får avgjørelsene i vår favør for en gangs skyld.

- Merseyside-derbyet er en fantastisk kamp, fullt av lidenskap og kvalitet, og jeg håper virkelig at dommeren sørger for at alt foregår i kontrollerte former.

Rodgers ble spurt om han ville fortsette å benytte unge spillere på laget, selv om det nå dreier seg om et lokaloppgjør.

- Alle kamper er viktige kamper for Liverpool. Når du setter unge spillere inn på laget, handler det ikke bare om deres talent, men også deres temperement. Dersom man studerer de tre unge spillerne jeg har benyttet (Wisdom, Sterling og Suso, red.anm), så har de et utmerket temperement.

- Dersom de spiller på søndag vil de vokse på erfaringen. Jeg har ingen betenkeligheter med å benytte dem dersom jeg mener at det er riktig for laget.

Everton har i motsetning til Liverpool fått en god start på sesongen, og har plukket 15 poeng på åtte kamper. De ligger med det på fjerdeplass i Premier League.

- Everton har startet bra. Jeg har hørt praten på byen om at Everton tror de kan komme blant topp fire. Så de føler tydeligvis at de har den kvaliteten og rutinen som kreves for å klare det. For oss handler det om å ta en kamp om gangen. Vi ønsker å forbedre oss, og vi forbedrer oss for øyeblikket.

- Våre spillere har en sterk psyke, og vi legger opp til å spille fin fotball. Vi legger opp til å kontrollere ballen og holde den i laget. Vi dominerer kampene vi spiller, skaper sjanser og vi lærer å forsvare oss bedre med ballen i laget.