- Vi må fortsette å jobbe hardt

Kenny Dalglish takker supporterne for hjelpen med å vinne Carling Cup-trofeet, men slår fast at det fortsatt gjenstår mye arbeid før Liverpool FC er tilbake der han mener klubben hører hjemme.

Sesongens store mål for Dalglish og Liverpool er å kvalifisere seg for neste års Champions League-turnering, men skotten har heller ikke noe i mot nye besøk på Wembley denne sesongen. Som kjent spilles både semifinalen og finalen i FA-cupen på nasjonalarenaen.

- Vi skal sette pris på det vi har oppnådd så langt, men vi vet vi må se fremover, uttaler Dalglish til Liverpoolfc.tv etter å ha vunnet årets Carling Cup.

- Alle satte stor pris på seieren. Når du har fått være med på en slik triumf, og smake på seierens sødme, blir du bare enda mer oppsatt på å gjenta bedriften. Det er fortsatt mye som må gjøres denne sesongen. Jeg prøver ikke å ta fra noen gleden over søndagens seier, men vi må være realistiske, fortsetter han.

- Jeg er sikker på at vi vil bevege oss opp og frem, men dersom vi tror vi har nådd målet vil vi ikke klare det.

- Det er fantastisk at supporterne har fått en ny historie å fortelle. Før Istanbul hadde ikke denne generasjonen fans historier å fortelle, slik deres foreldre hadde, for det var første gang på en del år at Liverpool var i en Champions League-finale. De fikk fantastiske historier å fortelle om turen sin og feiringen i Istanbul. Selv om Carling Cup ikke er en like viktig turnering, vil supporterne trolig ha fått en ny historie å fortelle. Det er viktig at de har historier å fortelle. Det er hva denne fotballklubben dreier seg om.

- Vi er henrykt over at vi har bidratt til å bringe smilene tilbake hos supporterne. Men det er vi som skal takke dem. Vi er veldig heldige som får gå ut på en fotballbane å ta ut og lede laget. Men uten supporternes hjelp ville vi ikke ha nådd langt.

- Det er takket være supporternes støtte at vi har hatt fremgang relativt raskt. Vi setter pris på det, og kommer aldri til å ta dem for gitt. Jeg håper de virkelig skjønner at vi er ærlige og oppriktige når vi sier dette.

- Søndagen er et godt minne. Det er ikke så mange som kommer til å huske at finalen ble avgjort på straffespark-konkurranse. Det som er viktigst er at det på Carling Cup-trofeet vil stå: Vinnere: Liverpool.

- Det er en flott belønning for alle i fotballklubben. Alle som jobber i alle deler av denne fotballklubben har spilt en rolle i å ha fått oss dit vi har kommet i dag. Å vinne sølvtøy er ganske givende.

Søndagens seier var fjerde gang Liverpool har vunnet et trofé på straffespark-konkurranse etter Dalglish sin forrige periode som manager for klubben.

- Vi har vunnet de fleste straffespark-konkurransene. Det er det viktigste. Vi gjorde det rette i løpet av kampen. Det har en tendens til å bli glemt, men jeg syntes vi spilte ganske bra. Pasningsspillet og bevegelsene var bra, og reflekterer hvor bra våre gamle og våre nye spillere fungerer sammen.

- Det er en rekke spillere som har kommet til klubben det siste året, og når du vet at en kar som Dirk Kuyt har ventet i seks år på en medalje, kan de være veldig stolte over hva de har oppnådd de som nå har klart det i løpet av åtte måneder.

- Det er vanskelig å komme til en klubb og ha en problemfri overgang. De skal ha honnør for å ha vunnet sølvtøy i løpet av sitt første år i klubben alle som en, ikke bare de nye spillerne. De har funnet tonen sammen, og det er et sterkt samhold i troppen.

- Det som var mest skuffende var at jeg måtte utelate noen av dem fra finaletroppen. Men selv de som ble utelatt var tilstede og følte seg som en del av det som skjedde. De satte virkelig pris på feiringen etter seieren.

Etter seieren fikk Dalglish og spillerne besøk i garderoben av klubbeierne John Henry og Tom Werner.

- Det var flott å se de store smilene deres. Dette var en flott belønning for dem. De kom til klubben på et vanskelig tidspunkt, og jeg er ikke sikker på hvilke andre mål de satte for klubben annet enn å ta den fremover.

- Jeg aner ikke om vi har gjort fremskritt raskere enn de trodde, men de var i alle fall henrykte over seieren, og vi var glade på deres vegne. De har gjort svært mye for denne fotballklubben i løpet av den korte tiden de har vært klubbeiere.

- Det er flott å være inne i Liverpool-garderoben, og når vi har vunnet er det selvsagt enda litt mer spesielt. Vi har hatt noen skuffelser på veien, og det blir sikkert flere i fremtiden også, men det er verdt det når du opplever slike stunder i garderoben som etter kampen på søndag.

- Det er ikke bare spillerne som setter pris på seieren, men alle som har vært involvert med klubben. Eierne, staben, Steve Clarke har vært fantastisk, Kevin Keen har vært strålende. Det er ingen som ikke har bidratt. Som vi har sagt hele tiden så holder vi sammen, og fremstår som en enhet. Da vil vi alltid ha en bedre mulighet.