Aldri røket ut etter borteseier i første kamp

Liverpool har aldri røket ut av e-cupene etter å ha vunnet den første kampen på bortebane. Liverpool har returnert til Anfield med seier i første kamp ved 32 anledninger.

Liverpool møtte Hearts for første gang i en offisiell kamp i forrige uke. Lagene har imidlertid spilt mot hverandre i seks treningskamper tidlig i det 20. århundre

På seks møter med skotske lag på Anfield har Liverpool vunnet fire, spilt én uavgjort og tapt én. Ved fem av seks tidligere oppgjør mot lag fra Skottland har Liverpool avansert. De røde ble slått ut av Celtic med 3-1-sammenlagt i UEFA-cupen i 2003. Celtic vant 2-0 i returkampen på Anfield.

Ingen lag har scoret mer enn ett mål i en e-cupkamp mot Liverpool på de seneste 20 kampene siden Benfica nettet to i april 2010. Liverpool har bare sluppet inn fem mål på de seneste 17 e-cupkampene hjemme og borte. I den perioden har bare én kamp endt med tap – 0-1 i Braga.

De har sluppet inn ett mål på de seneste åtte kampene i Europa og har holdt nullen i hver av de seneste fire kampene for første gang siden 2005/06. Da holdt Anfield-klubben buret rent i fem kamper rad i gruppespillet i Champions League.

Foreløpig siste lag til å beseire Liverpool i UEFA-cupen/Europa League på Anfield er Celtic i 2003. Alan Thompson og John Hartson nettet for skottene. Siden den gang er de røde ubeseiret i 16 hjemmekamper i UEFA-cupen/Europa League.

Steven Gerrerd er én scoring unna å tangere Michael Owens klubbrekord med 12 mål i turneringen.

Glen Johnson kan spille sin 300. kamp i klubbkarrieren, mens Jonjo Shelvey kan få sin 100. seniorkamp. Fabio Borini er den eneste spilleren som har figurert i alle fem kampene under Brendan Rodgers.

Brendan Rodgers har vunnet sine første tre kamper i Europa som Liverpool-kamper. Kun Bill Shankly og Roy Hodgson kan vise til bedre tall. Shankly vant sine fire første, mens Hodgson vant de fem første.

Hearts har ikke vunnet på sine seks seneste e-cupkamper på bortebane siden Basel ble beseiret i gruppespillet i UEFA-cupen i 2004. Forrige gang de vant borte i et oppgjør over to kamper var i november 2003 da Bordeaux ble slått 1-0.

Hearts har aldri vunnet sammenlagt et e-cupoppgjør etter å ha tapt den første kampen på hjemmebane. Hearts har mislyktes med å nå gruppespillet på fire forsøk i denne turneringen.

Deres eneste besøk til England i Europa endte 0-0 på White Hart Lane på dette stadiet av turneringen forrige sesong. Tottenham gikk videre med 5-0 sammenlagt.

Hearts er ubeseiret i skotsk Premier League denne sesongen med én seier og tre uavgjorte. De ligger på 4.plass, kun poenget bak lederlaget celtic.

Kilde: Liverpoolfc.com