Ayre roser Dalglish for innsatsen

Administrerende direktør Ian Ayre mener det var riktig å ansette Kenny Dalglish som manager på permanent basis.

– Da Kenny ble tilbudt jobben som caretaker i januar i fjor, hadde klubben nådd et bunnivå. Vi hadde nettopp lagt bak oss en periode med uro etter det forrige eierskapet, og på banen fungerte det ikke. Kenny kom inn og forente klubben umiddelbart. Det er noe Liverpool Football Club for alltid vil være takknemlig for, sier Ayre til Liverpools offisielle hjemmeside.

Dalglish snudde den negative trenden og loset Liverpool til sjetteplass i ligaen. I fjor vår fikk han også managerjobben på permanent basis, og skotten brukte sommeren på å sette sitt stempel på Liverpool-troppen.

– Klubben er i en langt sunnere posisjon nå enn den var i januar i fjor. Eierne har slettet gjelden, og nå settes alle kluter til for at vi skal kunne konkurrere økonomisk med rivalene våre. Den eneste brikken som mangler i puslespillet, er den viktigste brikken – nemlig suksess i Premier League, sier han.

Ayre slår fast at Fenway Sports Group har meislet ut en langsiktig strategi for Merseyside-klubben, som havnet på en skuffende åttendeplass i Premier League denne sesongen.

– Klubben har en klar og tydelig strategi for å komme dit vi ønsker. Det er derfor det har blitt gjort både sportslige og forretningsmessige endringer. Kenny er skuffet over å forlate jobben, men han er en mann med stor verdighet, som vi for alltid vil respektere. Jeg snakket lenge med Kenny i går kveld, og jeg er sikker på at vi vil forbli venner i lang tid, avslutter Ayre.