Bettison har forlatt sin post

West Yorkshire-politiet bekrefter i dag at Norman Bettison har sagt opp sin stilling som sjefskonstabel etter kritikken som har blitt ham til del for hans rolle i Hillsborough-tragedien.

Bettison blir for tiden etterforsket av The Independent Police Complaints Commission (IPCC) for has rolle i South Yorkshire-politiet etter tragedien i 1989. Rapporten som ble lagt frem av Hillsborough Independent Panel i september økte presset på den tidligere sjefskonstabelen for Merseyside-politiet.

Bettison var sentral i innsamlingen av bevis til den offentlige høringen som ble foretatt etter tragedien. Under mandagens debatt i Underhuset hevdet representanten Maria Eagle at Bettison var sentral i politiets dekkoperasjon, noe 56-åringen nekter for.

At Bettison nå har forlatt sin post i West Yorkshire-politiet blir hilset velkommen av Margaret Aspinall og Trevor Hicks i Hillsborough Family Support Group. Førstnevnte sier hun er «henrykt» over at Bettison har gått av.

Bettison skulle uansett gå av med pensjon i mars 2013.

- Politimyndighetene har gjort det klart at de ønsket min avgang tidligere, forklarte Bettison i en pressemelding i dag.

- Avgang eller oppsigelse er ikke til hinder for en rettslig forfølgelse dersom vår etterforskning skulle identifisere straffbare forhold, heter det i en pressemelding fra IPCC.