Charlie håper å spille mot Hearts igjen

Charlie Adam kom ikke med i troppen til kampen mot Manchester City, men håper å være tilbake i startoppstillingen til returkampen mot Hearts torsdag kveld.

Skotten håper å hjelpe de røde til gruppespillet i Europa League. Et gruppespill som trekkes fredag.

- Troppen som helhet er skuffet etter uavgjort mot Manchester City. Skuffelsen kommer av at vi som gruppe mener at vi gjorde nok til å vinne kampen, og det viser bare hva vi er kapable til. Jeg tror tapet mot West Bromwich var et rent arbeidsuhell, men slik er det av og til. Mot Manchester City spilte vi nesten opp mot vårt beste, og forhåpentligvis gir det en vitamininnsprøytning med tanke på resten av sesongen, sier Adam til Liverpoolfc.com.

Unge Raheem Sterling imponerte Adam med sitt spill mot Manchester City.

- Jeg syntes han spilte strålende, enkelt og greit. Han er et talent. Du kan gi ham ballen og han utfordrer folk. Det er en sann fryd å se på. Han har lært mye fra da jeg kom til klubben og til nå. Han var ikke i førstelagstroppen da jeg kom hit, men nå er han en del av managerens planer. Helt siden preseason startet har han lyttet og lært av manageren, og tatt til seg det som har blitt sagt. Jeg syntes han ga Kolo Toure en tøff kamp på søndag, og bør være stolt over egen innsats. Det største problemet når du benytter unge spillere er at alle hauser dem opp og sier at han burde spille England og slike ting. La ham nå få 20 eller 30 kamper for Liverpool først, før man konkluderer med hvor god han er. Han har talent, og det er en fryd å se ham spille.

- Mitt råd til Raheem er lytt og lær. Lytt til de beste i klubben – manageren og de mest erfarne spillere. De vil hjelpe. Du kan bli påvirket av ting utenfor banen, så det viktigste for Raheem er at han lytter til de riktige folkene, og det er manageren og lagkameratene. Vi har en god spillergruppe her, som vil hjelpe ham med å holde beina på bakken. Han er ikke typen som tar av. Han jobber hardt og lærer mye. Det er lett å bli revet med når du bare er 17 år gammel, men han er i riktig klubb og har de riktige folkene som vil ta seg av ham, og det er viktig.

Selv har ikke Charlie Adam spilt siden den første kampen mot Hearts, for en snau uke siden.

- Det var godt å få 90 minutter på banen. Det var min andre fulle kamp for sesongen, ettersom jeg også spilte 90 minutter for Skottland. Det var faktisk bare min andre hele kamp på fire måneder, på grunn av kneskaden jeg pådro meg sist sesong. Jeg var glad for å være involvert igjen. Det var en vanskelig kamp for oss. Det var godt for mange av oss som spilte å få en kamp, og jeg syntes vi kontrollerte begivenhetene bra og kunne ha scoret noen mål til. Hearts gjorde en god jobb, så vi var godt fornøyd med å vinne 1-0.

- 1-0 er ingen trygg ledelse før returkampen, for det skal bare et lettkjøpt mål eller et straffespark til for å forandre oppgjøret. Men dersom vi spiller opp mot vårt beste på hjemmebane og starter bra, kan vi avgjøre dette til vår fordel, og så begynne å tenke på en ny vanskelig kamp mot Arsenal på søndag.

- Kampene kommer tett nå. Etter Arsenal-kampen er det landskamper igjen. Vi trenger en tropp på 25 mann for å nå våre mål denne sesongen. Kommer vi til gruppespillet i Europa League vil vi være med i fire turneringer, og vi vil forsøke å vinne dem alle. Det er mye forlangt, men vi besitter mye kvalitet i troppen, noe som vil være til hjelp.