Liverpool går for første utkast?

Liverpool FC skal nå ønske å gå for det første utkastet til ny stadion i Stanley Park, som først ble vist frem av Rick Parry og tegnet for ni år siden.

Mye har blitt skrevet om hva som skjer med Liverpools stadionplaner. "Skal Anfield bygges ut, eller skal det bygges nytt i Stanley Park?" har vært det store spørsmålet etter at FSG overtok eierskapet fra Hicks og Gillett i oktober 2010.

Det å bygge ut Anfield har vist seg vanskelig, og selv om det var det man i utgangspunktet ønsket virker det ikke å være gjennomførbart. The Telegraph skriver nå at man er i ferd med å gå tilbake til det originale stadionplanene, som ble vist frem av daværende daglig leder Rick Parry i 2006.

Klubben har allerede bygningstillatelse for stadion, som skal kunne huse 60.000 tilskuere. Anlegget er tegnet av Manchester-arkitektene AFL for ni år siden, og var det alle så for seg når planen var å bygge nytt, før Tom Hicks forkastet planene og tegnet sitt eget anlegg.

Liverpool FC har byggetillatelse til tegninger fra AFL, og man vil ha en begrenset mulighet til å justere disse i forhold til størrelse og design.  Dersom man skal foreslå et tredje unikt design vil det kunne forsinke bygningsprosessen med tre år, uten at det vil være en garanti for at det blir bygd. Byrådet legger stadig press på klubben for å få i gang prosessen.

Klubben behøver ennå £150 millioner inn fra sponsorer, noe som vil dekke halvparten av bygningskostnadene, før de kan starte bygningsarbeidet, men i følge Telegraph har man nå bestemt seg for dette designet.