Liverpool U19 - Ajax U19 0-6

Liverpools unggutter ble brutalt straffet av et sterkt og effektivt Ajax, etter at det stod 0-2 ved pause.

Liverpool: Ward, McLaughlin, Wisdom, Sama, McGiveron, Coady, Roddan (Morgan 55), Suso, Adorjan, Sterling, Ngoo.
Res: Belford, Regan, Dunn, Ibe

Ajax: Van der Hart; Ligeon, Veltman, Denswil, Dijks; Sporkslede, Klaassen, Rits; De Sa, Schoop (Gravenberch 66), Fischer

7.min: 0-1 FISCHER - Ajax tar ledelsen etter et pent angrep, hvor danske Viktor Fischer avslutter med å bredsiden ballen ned i hjørnet fra 17 meter.

Det hadde skjedd veldig lite foran målet, men en klinisk avslutning fra Fischer.

Straffe til Liverpool, etter at Raheem Sterling ble lagt ned.

12.min: Suso tar straffesparket, og keeper redder forsøket som går nokså rett på ham. Han redder også returen fra spanjolen.

13.min: Suso skyter nokså svakt utenfor fra langt hold.

14.min: Adorjan skaffer seg nydelig plass ved å finte seg inn i feltet, men skuddet fra god posisjon går høyt over.

Etter en nervøs start har Liverpool tatt tak i kampen etter at de kom under, men det at man fortsetter å misse sjanser bekymrer.

22.min: Schoop krongler seg nesten igjennom for Ajax, Sporkslede får ballen men treffer helt feil.

25.min: Ngoo skyter hardt, via en forsvarer og en meter utenfor. Keeper ville ikke hatt kontroll.

27.min: Michael NGoo drar seg nydelig forbi en forsvarer og faller da han skal drible nestemann. Rop på straffe var optimistiske.

31.min: Bra oppløp på Liverpools høyreside, men innlegget til McLaughlin er for nærme keeper.

33.min: Forsvaret til Liverpool er åpent som en låvedør og backen Ligeon løper rett igjennom. Skuddet går i benet til Ward og like utenfor.

39.min: Sterling er frustert da NGoo venter for lenge med et gjennomspill og vingen går i offside. Ajax har en stram organisering bak og de Raheem har gått i offside flere ganger.

40.min: Kapteinen Klaassen skyter for Ajax, men utenfor.

41.min: Michael Ngoo går ned i feltet, og selv om spissen overspiller viser repriser at det kunne vært dømt straffe.

42.min: 0-2 DE SA - Fischer utnytter nøling hos Sama i midtforsvaret til Liverpool og stikker igjennom. Ward redder det lave skuddet, men De Sa trykker inn returen via stolpen.

45+2.min:
Sterling blir felt og mener han skal ha straffe, men får isteden gult kort for reaksjon i etterkant.

Pauserapport: Liverpool har vært på høyde med Ajax spillemessig, men nederlenderne har vært mer effektive i hver ende av banen. Etter en nervøs start fikk de røde en kalddusj da danske Fischer avsluttet pent kampens første angrep etter syv minutter. Liverpool gikk deretter mer offensivt til verks og fikk en stor sjanse da Sterling ble felt, men Suso brente straffesparket. Adorjan hadde også en god sjanse. Ajax har hatt problemer med spesielt farten til Raheem Sterling, og også driblingene til Michael Ngoo, men det har blitt mye nesten og Sterling har flere ganger blitt lurt av offsidefella til gjestene. Like før pause var igjen Ajax effektive og kan gå til pause med flatterende 2-0.

48.min: 0-3 FISCHER - Klaassen skyter fra 20 meter, Ward gir en svak retur og Viktor Klaassen har ingen problemer med å sette ballen i nettet.

50.min:
Suso smeller et frispark i tverrliggeren fra 25 meter. En får følelsen av at dette ikke er Liverpools kveld...

51.min: Forsvaret til Ajax sover og Ngoo får lov til å forsere helt alene ute på høyresiden, men innlegget er svakt og går til en resultatløs corner.

55.min: Adam Morgan inn for Craig Roddan.

55.min: God cross fra Ryan McLaughlin, men Ngoo kommer ikke skikkelig over ballen da han header utenfor ved bortre stolpe.

59.min: Liverpool roper på straffe da Conor Coady ble felt, men dommeren virket dekket.

62.min: Conor Coady i dommerens bok etter protester som følge av at det blir dømt straffe på en felling av Wisdom på Fischer.

63.min: 0-4 KLAASSEN - Klaassen scorer sikkert på straffesparket.

66.min:
Gravenberch kommer inn for Schoop hos Ajax.

68.min: Klaassen avanserer mot et ryggende rødt forsvar, men det lave skuddet går utenfor borte stolpe fra drøyt 16 meter.

69.min: Niewpoort inn for Liegon hos Ajax.

70.min: 0-5 KLAASSEN - God avslutning fra kapteinen da han får lade fra 13-14 meter.

71.min: 0-6 FISCHER - Et åpent rødt forsvar lar Ajax trille ballen til Viktor Fischer, som enkelt kan score fra omtrent straffemerket.

73.min: Niewpoort får gult kort.

75.min: El Hasnoui inn for Fischer, dansken som har vært involvert i fem av seks scoringer for Ajax.

88.min: Advarsen for en frustrert Krisztian Adorjan som er for sent inn i en duell.

Sluttrapport: To scoringer rett på hver side av pause drepte denne kampen for et Liverpool som spillemessig var på høyde i store deler av 1.omgang. Slik det har vært en del før i denne turneringen manglet imidlertid de røde effektivitet, og brente altså en straffe på stillingen 0-1. Ajax var effektive og disiplinerte med noen virkelige klassespillere, og styrte alt utover i 2.omgang. Spesielt midtstopper Veltman, kaptein og midtbanespiller Klaassen og den danske angriperen Fischer var fremtredende. Viktor Fischer var involvert i fem av målene. Hos Liverpool viste Sterling og Adorjan seg litt fram tidlig i kampen, mens Michael Ngoo kjempet godt på topp. Etter hvert ble man imidlertid overspilt på midtbanen og det ble for mange feil i den bakre fireren. Keeper Danny Ward hadde heller ingen heldig første opptreden i NextGen.