Lucas tror Doni vil klare seg bra

Lucas Leiva mener Alexander Doni besitter gode nok kvaliteter til å erstatte suspenderte Pepe Reina. Doni er høy og sterk. Han vil takle det fysiske spillet i England.

Pepe Reina er utestengt i tre kamper etter utvisningen mot Newcastle. Alexander Doni har ennå ikke spilt en offisiell kamp for Liverpool etter overgangen fra AS Roma sist sommer, men vil nå få sjansen mellom stengene.
- Selvsagt er det synd å miste Pepe, men dette er en stor mulighet for Doni, sier Lucas Leiva til Liverpool Echo.

- Han har ventet lenge på din debut. Nå får han disse tre kampene. Han vil forsøke å ta vare på sin mulighet.

- Jeg husker treningskampen han spilte mot Rangers tidligere i sesongen. Han var uheldig som ble skadet og måtte gå ut den kvelden, men da han var på banen, var han vår beste spiller. Han viste med noen gode redninger hva han kan gjøre.

Doni var i Brasils tropp da Lucas Leiva kom med på landslaget i 2007. Midtbanespilleren er sikker på at Doni er en god erstatter for Reina.
- Jeg møtte Doni første gang da vi begge var en del av landslagstroppen. I 2007 var han førstevalget på keeperplassen da vi startet Copa America. Han spilte en viktig rolle da Brasil vant turneringen.

- Han reddet to straffespark i semifinaleseieren mot Uruguay. Jeg var ikke involvert i laget på den tiden, men jeg fulgte nøye med. Jeg kunne se at Doni var en meget god keeper.

- Han var også en del av troppen i forrige VM, men så kom en ny trener inn med nye ideer. Uten å spille kamper etter at han kom til Liverpool, vil det selvsagt bli vanskelig å komme tilbake på landslaget. Han har imidlertid trent bra og er klar til å spille. Jeg er sikker på at han vil gjøre det bra for oss.

Reina spilte 183 ligakamper på rad for Liverpool før han nå skal ut i karantene. Alexander Doni har seks års erfaring fra Serie A hvor han spilte 179 kamper for AS Roma. Ifølge Lucas Leiva er høyden hans på 195 cm heller ingen ulempe i engelsk fotball.
- Jeg tror ikke han kommer til å være nervøs. Han er ingen ung spiller. Han har mye erfaring. Han har en meget god statistikk fra Roma. Der spilte han Champions League-kamper for dem.

- Han er en stor, sterk keeper. Jeg tror ikke det fysiske spillet vil bli et problem for ham. Det er ikke slik at ligaen i Italia er lett. Alt dette teller i hans favør. Jeg tror han vil klare seg bra. Det er ikke lett å komme inn på laget når du ikke har spilt på lenge, men jeg tror ikke det vil bli for vanskelig for ham å håndtere det.

- Jeg vet at han ser frem til det og har tro på sine egne ferdigheter.