Motstander nummer 117 i Europa

Udinese blir den 117. klubben Liverpool møter i en offisiell europacupkamp, og den åttende fra Italia.

Liverpool har spilt mot italienske lag ni ganger på Anfield. Seks kamper er vunnet og tre er tapt. Tapene kom mot Genoa i 1992, Roma i 2001 og Fiorentina i 2009.

Sist gang Liverpool spilte mot italiensk motstand på Anfield kom Steven Gerard inn fra benken og gjorde hat-trick på 15 minutter.

Da Andre Wisdom scoret i 5-3 seieren over Young Boys for to uker siden ble han den fjerde yngste spiller til å score for Liverpool i europacupene, i en alder av 19 år og 134 dager. Bare Michael Owen, David Fairclough og Anthony Le Tallec er foran på lista.

Liverpool har benyttet hele 28 spillere i løpet av sine fem Europa League-kamper så langt denne sesongen. De røde er ubeseiret på 13 kamper i turneringen på Anfield. Siste tap kom mot nettopp et italiensk lag, Fiorentina, i desember 2009.

I 2010/11 vant Liverpool sin gruppe i Europa League foran en annen italiensk klubb, Napoli. De røde vant to kamper og spilte fire ganger uavgjort i gruppespillet.

Liverpool har kun tapt en av sine siste 20 kamper i Europa. Tapet kom mot Braga (1-0) i mars 2011.

Dette er 11.gang Liverpool deltar i et gruppespill i europacupene. De har gått videre 8 av de 10 tidligere forsøkene.

Pepe Reina er en kamp unna å tangere Ray Clemence sin klubbrekord på 80 kamper for Liverpool i europacupene, mens Steven Gerrard er en scoring unna å tangere Michael Owen sin klubbrekord på 12 scoringer i Europa League/UEFA-cupen.

Liverpool kan i morgen vinne sin tredje kamp på rad. Det vil i så fall bli første gang på ett år at de røde vinner tre kamper på rad. I september/oktober i fjor slo de Brighton, Wolves og Everton.

På de siste 11 kampene på Anfield har Liverpool bare holdt nullen en gang, mot Gomel i august.

Udineses statistikk i europacupene viser 67 kamper spilt, 31 seire, 14 uavgjorte matcher og 22 tap. I Europa League/UEFA-cupen er statistikken 49 kamper, 23 seire, 10 uavgjorte og 16 tap.

Udinese er med i gruppespillet i Europa League for fjerde gang. De har gått videre hver gang tidligere.

Udineses keeper, Daniele Padelli, spilte for Liverpool på lån fra Sampdoria i 2007. Han fikk 1 kamp for Anfield-klubben.

Serie A-klubben har møtt engelsk motstand to ganger tidligere i europacupene. I 2008/09 slo de Tottenham 2-0 hjemme i gruppespillet i UEFA-cupen, mens de ble slått både hjemme og borte av Arsenal i play-off til Champions League i fjor.

I fjor kom de til 1/8-finalen i Europa League, etter å ha blitt nummer to i sin gruppe bak det som til slutt ble turneringsvinneren, Atletico Madrid. Celtic og Rennes var de to andre lagene i gruppen. De ble til slutt slått ut av AZ Alkmaar, 3-2 sammenlagt.

Udinese har vunnet bare en av sine ni kamper så langt denne sesongen, en 2-1 seier over AC Milan på hjemmebane for 11 dager siden. På bortebane står de bokført med 3 uavgjortkamper og ett tap. I Serie A har de seks poeng på seks kamper, etter en seier, tre uavgjorte og to tap. De to siste kampene er endt uavgjort 0-0, borte mot Torino og hjemme mot Genoa.

Svenske Stefan Johannesson skal dømme morgendagens kamp. Han har dømt Liverpool en gang tidligere i europacupene, da de vant 3-1 over Unirea Urziceni i februar 2010.

Kilde: Liverpoolfc.com