Stanger mot fysisk mur

Liverpool har til tider dominert spillemessig i kampene mot Stoke denne sesongen, men slitt med å få uttelling i målfattige oppgjør.

Dette er fjerde gang Liverpool møter Stoke i 2011/12, og på tre kamper er målforskjellen 2-2. Det har blitt tap 1-0 borte i ligaen og 0-0 i møtet på Anfield. De røde trakk det lengste strået med 2-1 i Carling Cup på Britannia.

Stoke har skapt seg et rykte som et vanskelig lag å skubbe seg på, slik at det i for seg ikke er noen stor overraskelse over at det har vært jevne oppgjør, men denne sesongen har jevnheten først og fremst vært i scoringsprotokollen.

Ute på banen har Liverpool ført alle kampene, men slitt med å bryte ned forsvarsmuren til de «pottemakerne». Et ikke ukjent fenomen denne sesongen sett som helhet.

I den første kampen tidlig i høst, bortekampen i ligaen, kom Liverpool under på et nokså billig straffespark da Walters utnyttet at Carragher ikke helt hang med i svingene. Det burde ha vært minst et straffespark andre veien i løpet av kampen, selv om onde tunger vil kunne hevde at det ville ikke ha vært mye til pluss med den scoringsratioen som har vært fra elleve meter denne sesongen. Det er få som holder mer i feltet enn Shawcross og Huth, for å nevne to, men de synes å slippe unna med det så å si hver gang. Det skal også sies at Liverpool har slitt med å spille seg til skikkelige sjanser i ligakampene disse lagene i mellom, en mulighet helt mot slutten til Luis Suarez var det nærmeste da det ble null poeng i Staffordshire.

Det minnet om samme historien da Liverpool trakk Stoke i 4.runde av Carling Cup, selv om spesielt Andy Carroll og også Luis Suarez hadde nokså store sjanser tidlig i kampen. Det ble imidlertid en ny kalddusj da Walters utnyttet en feil av Coates og Kenwyne Jones stanget inn et ledermål rett før pause. I 2.omgang fikk imidlertid gjestene belønning for sitt overtak, og en Suarez i perlehumør utlignet først med et kremmerhus i motsatt hjørne og sørget så for avansement med en pen heading.

Frykten for Stoke har bunnet mye ut i deres styrke på dødballer, hvor den største signaturen har vært innkastene til Rory Delap. Faktum er at Stoke denne sesongen har skapt svært lite på dødballer i de tre kampene mot Liverpool. I kampen på Anfield satte Kenny Dalglish opp et lag med tre midtstoppere i Carragher, Skrtel og Coates, mens Enrique og Kelly var offensive backer, men det var aldri farlig på faste situasjoner foran Pepe Reina. I andre enden parkerte gjestene bussen, og bortsett fra et par muligheter tidlig og sent i kampen, ble det mest å rope på et par straffespark som dommer Howard Webb aldri ga de helrøde.

Å få utmanøvrert denne storvokste bussen vil bli den oppgaven som Dalglish og Clarke tenker mest på før kvartfinalen på søndag.



Premier League, 14. januar 2012
Liverpool-Stoke 0-0,
Anfield, 44 691 tilskuere
Reina 6, Johnson 8 LB, Carragher 6, Skrtel 7, Coates 6, Enrique 6, Adam 7, Henderson 6 (Bellamy 74), Gerrard 7, Downing 5 (Carroll 59 7), Kuyt 6
Gult kort: S: Shawcross, Sørensen, Walters

Carling Cup 4. runde, 26. oktober 2011
Stoke-Liverpool 1-2 (1-0)
, Britannia Stadium, 24 934 tilskuere
Mål: S: Jones 44  L: Suarez 54, 85
Reina 6, Kelly 7, Coates 6, Carragher 6 (Skrtel 7 – 46. min), Agger 7, Spearing 7, Lucas 6, Henderson 6,  Rodriguez 5 (Bellamy 82. min), Suarez 8 LB (Kuyt 89. min), Carroll 6
Gult kort: S: Shawcross, Whelan, Huth  L: Carragher

Premier League, 10. september 2011
Liverpool-Stoke 1-0 (1-0),
Britannia Stadium, 27 592 tilskuere
Reina 7, Skrtel 5 (Johnson 82), Carragher 4, Agger 6, Enrique 6, Lucas 6, Henderson 5 (Bellamy 67), Adam 5, Downing 5, Kuyt 5 (Carroll 67), Suarez 7 LB
Gult kort: L: Suarez