Stolte på Suso

18-årige Suso fikk en dramatisk ligadebut i heksegryten mot Man Utd. Nå arbeider unggutten hardt for å kunne etablere seg på laget på lang sikt.

- Først tenkte jeg «Å herregud». Vi var en mann mindre etter at Jonjo hadde fått rødt kort og jeg kunne ikke tro at jeg ble valgt til å spille andre omgang mot Manchester United og ikke noen av de andre som Sahin, Downing eller Henderson.

Suso beskriver hvordan det var å komme på banen for første gang i Premier League med Liverpool. Siden debuten mot Man Utd har han startet de neste fire ligakampene.

- Han (Brendan Rodgers) bare fortalte meg at jeg skulle gjøre hva jeg normalt gjør, fortsetter spanjolen til Daily Telegraph. – Han fortalte meg at jeg var klar og han hadde tro på meg, så jeg gikk bare ut og spilte.

- Siden har jeg spilt i Premier League. Det har vært en stor forandring på kort tid. I fjor hadde jeg ingen forventninger om førstelagsspill, men da Brendan kom var noe av det første han sa hvor mye han likte de unge spillerne.

- Da vi var i Amerika før sesongen fortalte han meg at jeg kom til å få en sjanse og at jeg skulle sørge for å være klar når den kom. Den første muligheten var mot Young Boys i Europa League, men kampen mot United var bare tre dager senere og jeg hadde aldri forventet det. I Spania er det ikke normalt at noen som er 18 får spille på førstelaget til en klubb av størrelsen til Liverpool, det skjer aldri.

- Brendan er imidlertid en av de beste personene jeg har møtt og han er alltid tilgjengelig for å kunne gi deg hjelp. Når du snakker til han om fotball er det ikke som å snakke til manageren, du snakker til en venn, en som ønsker at du skal gjøre det bra og du vil betale tilbake den tilliten.

- Jeg syntes Premier League var den beste i verden og det var mange spanske spillere der, spesielt i Liverpool, forteller Suso om overgangen fra Cadiz i 2010. – Jeg trodde jeg ville bli bedre her siden alle trenerne var spanske, det var spanske spillere og også en spansk manager.

- Den største årsaken var Rafa. Real Madrid var interessert, men jeg fikk henvendelser fra deres trenere på akademiet, mens det var manageren selv som ringte fra Liverpool. Han ringte meg den samme dagen jeg gjorde min debut og gratulerte meg, noe jeg satte stor pris på.

- Du får ikke sjansen til å spille for Liverpool hver dag så jeg visste jeg måtte gripe sjansen. Raheem Sterling og jeg er veldig gode venner, og da det ikke kom noen nye spillere i august tenkte vi at dette kanskje var vår sjanse.

- Det er noen unge spillere som kanskje vil tro at de har greid det så fort de har spilt for førstelaget, men det er ikke slik vi tenker. Vi ønsker å bli som Gerrard og Carragher, som har spilt så mange kamper over så lang tid. Å spille med Gerrard og Suarez er noe jeg alltid vil sette pris på.

- Jeg må sørge for at dette bare er begynnelsen for meg. I januar vil trolig nye spillere komme inn og jeg må være klar for det og sørge for at jeg fortsatt får spille. Det er nå det virkelige harde arbeidet starter.