Suarez tror på bedre tider

Luis Suarez føler seg trygg på at Liverpool snart vil ta sin første ligaseier. Kanskje skjer det allerede i morgen, mot Norwich på Carrow Road.

Liverpool har plukket bare to poeng på de fem første kampene, og har ikke hatt flaksen på sin side verken med avslutninger eller dommeravgjørelser. Suarez tror imidlertid at denne trenden vil snu snart.

- Det blir vanskeligere når åpningskampene dine er mot sterke lag som Arsenal, Manchester City og Manchester United. Dette er ikke enkle kamper. Vi har også en ny manager, og jeg synes vi har vært litt uheldige til tider. Vi har imidlertid spilt den type fotball manageren ønsker vi skal spille, sier Suarez til Liverpoolfc.com.

- Det vi selvsagt ønsker alle sammen nå er å plukke så mange poeng som mulig. Alle er ivrige etter å få snudd situasjonen på hodet og få en slutt på det som har skjedd de siste kampene, legger han til.

- Jeg har tro på mine lagkamerater og kvaliteten til enkeltindivider og troppen som helhet. Det er det viktigste. Dersom alle står samlet og tror på hverandre, er det den beste måten å få fremgang på. For øyeblikket er vi ikke i en posisjon som Liverpool FC bør være i. Vi bør kjempe i toppen av ligaen. Men vi har vært litt uheldige, og vi tror – og vil fortsette å tro – at vi har mye kvalitet her, og manageren gir alle troen på seg selv og sine muligheter. Resultatene vil definitivt komme.

- Manageren har en flott fotballfilosofi, som ligner på fotballen du ser i Spania. Jeg tror vi alle forsøker å venne oss til stilen hans, samtidig som han gradvis blir vant til oss. Vi forsøker å gjøre vårt beste for ham. Han er en manager som virkelig stoler på spillerne sine og som støtter laget sitt. Så jeg håper at resultatene nå blir bedre, basert på samholdet i troppen og det nære samarbeidet med manageren.

Suarez står bokført med tre mål på sju kamper så langt denne sesongen. En statistikk 25-åringen ønsker å forbedre.

- Som spiss ønsker du alltid å score mål eller slå målgivende pasninger, og hjelpe laget på alle mulige måter. Jeg vet med meg selv at jeg kan enda bedre enn jeg har fått vist så langt. I tillegg trenger jeg kanskje litt flaks foran mål. Jobben til en spiss er jo å score mål. Jeg håper at både jeg selv og hele laget kan forbedre seg og oppnå noen gode resultater.

Suarez innrømmer at han ikke har vært så målfarlig i England som han var med Ajax i Nederland. Han har likevel gjort 24 mål på 59 kamper for Liverpool.

- Jeg tror ikke du kan sammenligne antall mål for Ajax med antall mål her. For det første er Premier League en veldig tøff liga å spille i, og for det andre var jeg i Ajax i en periode der målene rant inn uansett hvor jeg avsluttet fra. Det kunne være returer som traff meg i skulderen og gikk inn. Slik flaks har jeg ikke nå for tiden. Noen ganger gjør jeg den harde jobben med å komme fri fra oppasseren min, men så avslutter jeg ikke godt nok. Dette jobber vi med på trening, og noen ganger handler det om flaks også. Ved å trene hardt er jeg sikker på at scoringene vil komme etter hvert.

I de to siste ligakampene, mot Sunderland og Manchester United, har Suarez blitt snytt for straffespark i begge.

- Av og til treffer dommerne med sine avgjørelser. Andre ganger gjør de det ikke. Det er en del av spillet, sier uruguayaneren filosofisk.

- Det har skjedd i de siste kampene, som mot Manchester United da jeg ikke fikk straffe, mens Valencia fikk det. Men det blir ikke bedre av å snakke om det. Dommeren har bare en brøkdel av et sekund til å se og vurdere hendelsen. Vi får bare håpe det ikke skjer igjen i fremtiden.

Suarez forteller ellers at han har blitt veldig rørt av alt som har skjedd i kjølvannet av Hillsborough Independent Panel sin rapport om Hillsborough-tragedien.

- Det har vært mye følelser i sving. Jeg tror til og med Manchester United-supporterne følte det. Det var en utrolig atmosfære blant alle på stadion, og en medfølelse med familiene som endelig fikk den rettferdigheten de har kjempet for etter å ha lidd så lenge. Alle vet sannheten nå, og de kan slappe av litt mer. Det var spesielt å være ute på banen også, på grunn av alt som har vært sagt og alt som har foregått opp gjennom årene, og nå, i dag, kjenner endelig alle sannheten.