Utelukker ikke Anfield-retur

Sami Hyypiä håper Brendan Rodgers tar Liverpool til nye høyder, og tror det bare er et spørsmål om tid. Finnen utelukker ikke heller en retur til de røde i fremtiden.

– Forhåpentligvis er Liverpool inne i en prosess som tar klubben tilbake til hvor de en gang var. En ny manager, som gjorde en veldig god jobb i Swansea, har kommet inn, og jeg håper han fortsetter den gode jobben i sin nye klubb.

– Klubben har mange stolte tradisjoner og opplevd mye suksess, så jeg venter egentlig bare på at Liverpool kommer seg tilbake på topp.

I motsetning til å ha vært en aktiv spiller på Anfield i ti år, vil den røde supporterskaren få et uvant gjensyn med Hyypiä i morgendagens kamp, hvor han blir å finne i trenerstolen til motstanderlaget. Finnen innrømmer at han fortsatt jobber med å tilpasse seg rollen som manager.

– For øyeblikket er det mye jobbing og lange dager. Du er nødt til å kun tenke på hva som skal skje neste dag og i løpet av de kommende ukene, forklarte 38-åringen.

– Flere venner har spurt meg om jeg trives i jobben, men jeg tror ikke sesongoppkjøringen er tiden man nyter mest som manager, fordi laget kun spiller treningskamper. Det er viktig for å forberede laget til den kommende sesongen, men jeg tror den virkelige moroa kommer når sesongen er i gang, sa Hyypiä, og la til at den beste tiden kommer når du har suksess.

Finnen er forberedt på å møte et utall kjente ansikter på Anfield i morgen – deriblant hans stopperpartner gjennom mange år, Jamie Carragher.

– Jeg var der (på Anfield) for hans 701. kamp for Liverpool (mot Gomel) på torsdag, sa den tidligere duellspesialisten.

– Jeg ønsket å være der fordi det var en spesiell anledning for Carra (markeringen for 700 Liverpool-kamper). Han har fortsatt mange kamper igjen, så det er fantastisk å se at han ennå gjør en god jobb.

Hyypiä nevnte også at han har god kontakt med Daniel Agger.

– Han er en veldig, veldig god midtstopper. Forhåpentligvis klarer han å holde seg skadefri og spille regelmessig hele sesongen, så han får vist hvor god han virkelig er. Jeg vet at det har vært mange spekulasjoner rundt ham, men så lenge ingenting er gjort, spiller han fortsatt for Liverpool, sa finnen med 196 centimeter på strømpelesten.

– Det gode samarbeidet hans med Martin Skrtel er strålende og et godt grunnlag for suksess. Når du har et stopperpar som forstår og samarbeider så bra, hvor begge også er veldige gode individuelt, har man et godt grunnlag å bygge på – uansett klubb, forklarte Sami, som også vil regne Pepe Reina den tredje grunnsteinen i forsvaret.

Den ferske manageren vil også få se mange nye spillere som har kommet til klubben etter Hyypiäs klubbskifte – blant andre Luis Suárez.

– Suárez er en veldig god spiller, sa Sami, og innrømmet at han heller ville observert uruguayaneren fra tribunen, isteden for å måtte jobbe for å stoppe ham.

– Jeg tror jeg ville hatet å spille mot ham, lo stopperlegenden.

På spørsmål om at noen gang kunne tenke seg en tur tilbake til Merseyside, forklarte Sami at fotballen er uforutsigbar, men man aldri skal si aldri.

– Liverpool har en spesiell plass i hjertet mitt.