- Glad rettssaken ble droppet

Raheem Sterling er glad rettssaken mot ham ble droppet. Nå ser han frem til neste sesong.

Sterling skulle egentlig ha møtt i retten tidligere denne uken, tiltalt for overfall, men tiltalen ble frafalt etter at et nøkkelvitne ikke møtte opp.

- Når du ikke har gjort noe galt, og du likevel må møte i retten og det skrives om det i alle medier, så er det ikke særlig hyggelig, sier Sterling til Mirror.

- Men slik er livet. Det var virkelig en lei sak, men nå er jeg glad alt er over. Jeg ønsker bare å komme meg videre nå, fortsetter han.

- Når du blir litt berømt og får mer offentlig omtale er det stadig folk som prøver å utnytte deg. Du må vokte deg for hvem du snakker med. Folk prøver å utnytte suksessen din. Når du møter noen du ikke kjenner og de prøver å bli din venn, må du virkelig være på vakt.

 - Etter hvert som du blir eldre kan du lære av fortiden din. Jeg prøver å holde meg for meg selv og ligge lavt i terrenget, og forhåpentligvis blir jeg mer moden med alderen.

- Du må gjøre de riktige tingene utenfor banen. Men det er ikke rettferdig at folk skal rakke ned på deg bare fordi du er fotballspiller. Jeg prøver å opparbeide meg et godt rykte. Folk kan portrettere deg som et dårlig menneske, og det er ikke fair. Folk ser på deg som en de kan utnytte, bare fordi du er en god fotballspiller.

Sterling har slitt med en lårskade i siste del av sesongen, og er lei seg for at han går glipp av U21-EM som en følge av skaden.

- Jeg har aldri møtt en spiller som liker å ta en tidlig sommerferie. For meg handlet i alle fall ikke dette om å få fri i sommer. For meg handler alt om å bevise for klubb- og landslag at jeg kan spille god fotball om jeg får sjansen. Selv om det kun var en treningskamp ville jeg ønsket å spilt den i sommer.

- Men for min karriere på lang sikt var det best å droppe U21-EM i sommer. Det er en skuffelse at jeg ikke kan delta, for jeg ville ha elsket å dratt avgårde med landslaget og bevist for seniorlandslagsmanageren at jeg kan spille turneringsfotball, og at han kan vurdere meg ut fra det.

- Jeg pådro meg faktisk skaden i en U21-landskamp. Jeg fikk en lårhøne, og så begynte det å blø. Det ble bare verre etter hvert. Det var svært skuffende at jeg ikke var i stand til å spille i siste del av sesongen.

- Alle trodde at manageren forsøkte å hvile meg, men det var kun på grunn av min skadesituasjon at jeg ikke spilte. Manageren tok meg ut av troppen. Det var skuffende, men det var med tanke på hva som var best for karrieren min.

Nå akter Sterling å komme sterkere tilbake neste sesong.

- Forhåpentligvis klarer jeg å spille meg til fast plass på Liverpools lag, få en god rekke med kamper og vise manageren at jeg kan levere scoringer og målgivende pasninger, og slike ting. Det er spennende. Jeg tror Liverpool kan gjøre det veldig bra neste sesong.

- Fotballen har blitt mye bedre etter at Brendan Rodgers kom til Liverpool. Resultatene gikk ikke vår vei i begynnelsen av sesongen, men laget vokste, og du kan se hva han har brakt til klubben. Jeg kan ikke rose ham nok.

- Klarer jeg å score flere mål og bidra med flere målgivende pasninger, og ha en god sesong, kommer jeg forhåpentligvis med i Englands tropp til VM i Rio neste år.