Dirigenten Simon Mignolet

Keepertrener John Achterberg forklarer at Simon Mignolet også har en oppgave med å dirigere sitt forsvar, ikke minst etter at man la om til 3-5-2.

- I forhold til å spille ballen ut, vil han fortsatt se mot flankene, sier Achterberg til Liverpoolfc.com om rollen til Simon Mignolet som mannen bak de rødes 3-5-2 formasjon.

- Når motstanderen angiprer, må han imidlertid se på fasongen til laget og vurdere om han kan hjelpe til med taktisk informasjon som de tre midtstopperne og andre måtte behøve.

- I forhold til midtstopperne, må han hjelpe til slik at de har nok avstand mellom hverandre. Han må også sørge for at dersom ballen er på høyresiden, da må venstrebacken (vingbacken) komme ned for å sørge for at vi har fire bak.

- Keeperen må prøve å få balansen riktig. Han må kommunisere med midtstopperne slik at forsvaret holder seg solid.

- Før kamper gir jeg keeperne informasjon om motstanderen, og om spesielle spillere, forklarer John Achterberg videre. – Alt som kan hjelpe deres spill.

- Simon har tilpasset seg fint. Det viktigste for ham er å gjøre sin jobb først og å være i rett posisjon til rett tid og gjøre redninger.

- Det er hovedprioritet, dernest må han se på organiseringen. Han vil ha tid under kampene til å bidra med dette og hjelpe laget til å få den rette fasongen og å ha best mulig balanse.