Håper på europacup også neste sesong

Liverpool ligger på 8.plass i Premier League. En 6.plass kan være nok til å få spille Europa League også neste sesong.

De røde fra Anfield ligger hele åtte poeng bak Arsenal, som ligger på femteplassen som garantert vil gi minst kvalifisering til Europa League. Sjetteplassen, som Everton innehar for øyeblikket, vil også holde til Europa League-spill dersom Manchester City og en av Manchester United eller Chelsea møtes i FA-cupfinalen.

- Det er ikke tvil om at dersom man måler sesongen i trofeer, så har den ikke vært slik vi hadde ønsket oss. Så jeg skal ikke stå her og bløffe noen. Men vi ønsker å kjempe oss inn blant topp seks om mulig. Jeg tror vi kan klare det. Det hadde vært storartet om vi hadde fått en god resultatrekke nå fremover og til og med kapret femteplassen, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Da mener jeg ikke at dette ikke er en klubb som skulle vært høyere på tabellen. Det handler bare om en realistisk målsetting for sesongen i forhold til hvor vi står i dag.

Enkelte spillere spiller nok for sin Liverpool-fremtid i de siste månedene av sesongen, uten at Rodgers ønsker å si dette rett ut.

- Jeg ønsker ikke å sette frem trusler. Dette er spillere som har gitt alt dette året. Vi har ikke vært så langt unna å kunne være med helt der oppe. Det har handlet mer om individuelle feil enn kollektive feil, selv om vi alle deler skylden.

- Som alle klubber evaluerer vi spillergruppen når sommeren kommer, og akter å styrke stallen igjen. Jeg vurderer ikke spillerne bare i kamper, men hver dag på trening. Over tid kan du bygge opp en profil av spillerne.

- Etter en vanskelig start hvor spillerne prøvde å forstå hvordan jeg jobbet og hvilke krav jeg stilte til dem, har de nå vist at de har vokst. Forhåpentligvis fortsetter fremgangen. Jeg kommer ikke til å true noen med at de ikke kommer til å være her neste sesong.

- Spillerne har vært strålende, og tanken er å ha fremgang sammen og å styrke troppen. Vi satser på å styrke troppen til sommeren. Dersom noen spillere ikke får spilletid, må vi naturligvis vurdere om vi skal la de gå. Slik er fotballens natur.

- Europacupfotball kommer ikke til å være avgjørende for om en spiller kommer til Liverpool eller ei. Selvsagt er det bedre om du er med i europacupene, men jeg er sikker på at spillere vil komme hit fordi de vet at fremgangen vil komme.

- Vi har 11 kamper igjen, og må være klare til å krige i disse. Det er viktig for oss. Hver eneste kamp nå er en cupfinale. Våre supportere betaler alt for mye penger for å følge laget. De vil reise over hele landet for å støtte klubben. Derfor kan vi ikke slappe av før sesongen er over. Vi vil jobbe knallhardt helt til siste fløytesignal mot QPR. Frem til da må vi være fokuserte, og stå sammen som gruppe for å lykkes.