Interesserte dersom Sneijder tar lønnskutt

Liverpool Echo og The Times hevder at Liverpool FC er interesserte i å hente Wesley Sneijder til Anfield dersom spilleren er villig til å ta et kraftig lønnskutt i forhold til den lønnen han har i Inter.

James Pearce i Echo og Tony Barrett i The Times skriver at Liverpool FC er interesserte i å hente Wesley Sneijder til Anfield – men kun dersom midtbanespilleren går med på et kraftig lønnskutt.

Hollenderen vil forlate Italia i dette transfervinduet, etter å ha blitt frosset ut av Inter. Han vegrer seg for å takke ja til et tilbud fra Galatasaray, ettersom han heller ønsker å spille i Premier League.

Echo skriver at Liverpool fortsatt har til gode å komme med noen formell henvendelse på Sneijder, men spillerens representanter er klar over Liverpools interesse.

Pearce skriver at Brendan Rogers er en stor beundrer av 28-åringen, og tror han vil være en verdensklasse-tilvekst til sin Liverpool-tropp.

Sneijders lønn er imidlertid et problem. Han tjener hele 6.5 millioner euro i året etter skatt i Italia, noe som tilsvarer en ukelønn på £200,000 i Storbritannia.

Liverpool har kuttet kraftig i lønningene det siste året, og tilbyr nå mer prestasjonsrelaterte kontrakter. Echo skriver at det ikke er noen som helst sjanse for at Liverpool vil tilby Sneijder en lønn i nærheten av det han har i dag. Dersom Sneijder senker sine lønnskrav for å realisere drømmen om å spille i England, er imidlertid Anfield-klubben villige til å føre samtaler med ham.

Inter er desperate etter å få hollenderen bort fra lønningslisten, og har akseptert et bud på 7.5 millioner euro (£6,3M) fra Galatasaray. Den tyrkiske klubben er villige til å betale midtbanespilleren en ukelønn på £100,000 etter skatt, men han kvier seg for å dra til Istanbul.

Galatasaray ønsker et svar før helgen, men Sneijder har gjort det klart at han ikke vil forhaste seg med å ta en beslutning.

- Jeg vurderer alternativene. Det handler ikke om penger. Jeg må bestemme meg for hva jeg vil gjøre og hvor jeg skal spille før den 31.januar, siteres han.

Sneijder har kontrakt med Inter til 2015, men har ikke spilt siden september.

Tony Barrett i The Times gjør et poeng av at Inter forlanger en mindre overgangssum for Sneijder enn Blackpool gjør for Tom Ince. Samtidig slår han fast at Ince fortsatt er et transfermål for Liverpool, selv om Blackpool forlanger £7M for ham.